Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευχάριστη είδηση από την Βρετανία: 13χρονη νίκησε τον καρκίνο χάρη σε μια νέα επαναστατική θεραπεία

Ευχάριστη είδηση από την Βρετανία: 13χρο...

Αισιόδοξα μηνύματα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα στην επιστημονική κοινότητα μιας πρωτοποριακής μεθόδου που αντιμετωπίζει τον καρκίνο.
Οι ερευνητές τροποποιούν γενετικά τα ΤΑΦ λεμφοκύτταρα που επιτίθενται στον οργανισμό με συνέπεια το ανοσοποιητικό σύστημα να ανακατευθύνεται και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ασθένεια.

 Η Αλίσα επέστρεψε στο σπίτι της στο Λέστερ χάρη σε μία πρωτοποριακή αντιμετώπιση του καρκίνου. Όλες οι άλλες μέθοδοι είχαν αποτύχει.

Έτσι, τον περασμένο Μάιο ήταν η πρώτη ασθενής στον κόσμο που έλαβε ένα επαναστατικό σκεύασμα.

 «Ξέρω πως βοηθάω και άλλα παιδιά επίσης, τα οποία ίσως να θεραπευτούν λόγω της έρευνας στην οποία πήρα μέρος» δήλωσε η ίδια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή φανερά υπάρχει ένα νέο πεδίο στην Ιατρική και είναι εντυπωσιακό που μπορούμε να ανακατευθύνουμε το ανοσοποιητικό σύστημα για να πολεμήσει τον καρκίνο» δηλώνει ο δόκτωρ Ρόμπερτ Κιέζα.

 Η 13χρονη Αλίσα διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία στην οποία τα Ταφ λεμφοκύτταρα που είναι οι φρουροί του ανθρώπινου οργανισμού αφού αντιμετωπίζουν όλες τις απειλές, ξαφνικά άρχισαν να επιτίθενται εναντίον του ανοσοποιητικού συστήματός της.

Η Αλίσα είναι η πρώτη ασθενής που έλαβε τροποποιημένα Tαφ λεμφοκύτταρα από υγιή εθελοντή, κάτι που στην ουσία σημαίνει χημική μετατροπή γραμμάτων του κώδικα DNA.

Στην ουσία, η Βασική Επεξεργασία όπως λέγεται η μέθοδος, αντικαθιστά τα Ταφ λεμφοκύτταρα που δεν επιτελούν το καθήκον τους με άλλα γενετικά τροποποιημένα και υγιή.

«Η βασική επεξεργασία είναι μέρος της γενετικής επανάστασης που αλλάζει την κατανόησή μας για την βιολογία του ανθρώπου. Είναι ένα απίστευτα ακριβές εργαλείο με τεράστιες δυνατότητες για να αντιμετωπίσει και πιθανόν να θεραπεύσει ένα μεγάλο μέρος ασθενειών, ιδιαιτέρως του αίματος» μεταδίδει δημοσιογράφος του BBC.

Σε 28 ημέρες η Αλίσα παρουσίασε ύφεση και υποβλήθηκε σε δεύτερη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Πέρασαν έξι μήνες, ο καρκίνος έχει εξαφανιστεί, η 13χρονη επέστρεψε στο σπίτι της και συνεχίζει να παίρνει φάρμακα μήπως εμφανιστεί ξανά η λευχαιμία.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα όμως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για θεραπεία, είναι μία αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου που σε βάθος χρόνου θα μας δείξει αν πραγματικά θεραπεύει από την επάρατη νόσο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις