Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιράν: Οι αρχές πυροβολούν τις διαδηλώτριες στο πρόσωπο

Ιράν: Οι αρχές πυροβολούν τις διαδηλώτρι...

Η μαρτυρία ενός γιατρού

«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στο Ιράν με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται και τις αρχές να ανοίγουν πυρ κατά των γυναικών. Σύμφωνα με δηλώσεις γιατρών, οι ιρανικές αρχές στοχοποιούν γυναίκες, πυροβολώντας, στο στήθος και τα γενετικά τους όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς που μίλησαν στον Guardian, οι γιατροί είπαν ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά την πρακτική αφού παρατήρησαν ότι οι γυναίκες συχνά έφταναν με διαφορετικά τραύματα στους άνδρες, οι οποίοι είχαν πιο συχνά σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου στα πόδια, τους γλουτούς και τις πλάτες τους.

Η μαρτυρία ενός γιατρού

Ένας γιατρός από την κεντρική επαρχία του Ισφαχάν δηλώνει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν άνδρες και γυναίκες στοχεύοντας σε διαφορετικά σημεία του σώματός τους «επειδή θέλουν να καταστρέψουν την ομορφιά αυτών των γυναικών».

«Φρόντισα μία γυναίκα περίπου 20 ετών, η οποία είχε δεχθεί δύο σφαιρίδια στα γεννητικά της όργανα. Δέκα σφαιρίδια τραυμάτισαν το εσωτερικό του μηρού της. Αυτά τα σφαιρίδια αφαιρέθηκαν εύκολα αλλά αυτά που την τραυμάτισαν στα ευαίσθητα σημεία της, ήταν μια πρόκληση, επειδή το ένα είχε σφηνωθεί ανάμεσα στην ουρήθρα και τον κόλπο της», υποστηρίζει ένας γιατρός. «Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος κολπικής λοίμωξης, οπότε της ζήτησα να απευθυνθεί σ’ έναν έμπιστο γυναικολόγο», προσθέτει.

Πώς ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις των γυναικών
Μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, ξέσπασαν πρωτοφανείς κινητοποιήσεις και πολλές πόλεις σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, μία τέτοια φρικτή αντιμετώπιση με βάση το φύλο, δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της μισογυνικής πολιτικής των αγιατολάχ του Ιράν, οι οποίοι ανέλαβαν την εξουσία κατά την επανάσταση του 1979 και διατήρησαν τον έλεγχο με ωμή βία, συχνά κατά των γυναικών.

Η νεαρή Αμινί συνελήφθη επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από την «αστυνομία ηθών» της χώρας.

Ο τραγικός θάνατος της 22χρονης Ιρανής ευαισθητοποίησε εκατοντάδες κορίτσια και γυναίκες σε όλη τη χώρα, που ξεχύθηκαν στους δρόμους αψηφώντας τον νομικά επιβεβλημένο κώδικα ενδυμασίας με πολλές απ΄αυτές να βάζουν φωτιά στα χιτζάμπ που φορούσαν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις