Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Κάθε ώρα που μένετε στο Μαξίμου είναι ένας ακόμα πυροβολισμός στις Ζωές των Άλλων

Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Κάθε ώρα που ...

Όλα όσα είπε

«Κάθε ώρα που μένετε στο Μαξίμου είναι και μια πληγή για την αξιοπρέπεια αυτού του τόπου. Κάθε ώρα που μένετε στο Μαξίμου είναι μια ανάσα για το Παρακράτος που στήσατε. Κάθε ώρα που μένετε στο Μαξίμου είναι ένας ακόμα πυροβολισμός στις Ζωές των Άλλων», τόνισε στην ομιλία του για το ν/σ για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«Τέσσερις μήνες από τότε που πιαστήκατε με το ακουστικό στο αυτί να κρυφακούτε τον κ. Ανδρουλάκη δεν έχετε τολμήσει να παρουσιάσετε στην Εθνική Αντιπροσωπεία μια τοσοδούλα εξήγηση, ένα έστω υποτυπώδες σκεπτικό: Γιατί παρακολουθούσατε τον κ. Ανδρουλάκη;» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης ξεκινώντας την ομιλία του, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα πως με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή είναι «σαν οι λύκοι να νομοθετούν για την προστασία των αμνών».

«Κάθε άρθρο του Νόμου σας για την ΕΥΠ έχει ένα μόνο στόχο: Να σας δίνει νέα, νομιμοφανή πρόσβαση στις Ζωές των Άλλων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας πως το μόνο ενδιαφέρον ερώτημα αναφορικά με το ν/σ για την ΕΥΠ είναι το εξής:

 «Αν ήταν ήδη νόμος του κράτους εδώ και χρόνια θα σας επέτρεπε να έχετε θέση υπό την ευθύνη σας την ΕΥΠ και να παρακολουθείτε τον κ. Ανδρουλάκη; Ναι, θα σας το επέτρεπε.

Αν ήταν ήδη νόμος του κράτους εδώ και χρόνια, θα είχε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τη δυνατότητα να ελέγχει ποιοι και γιατί παρακολουθούνται; Όχι, δεν θα την είχε.

Αν ήταν ήδη νόμος του κράτους εδώ και χρόνια, θα έδινε την εξουσία σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να απαιτεί από όποιαν ή όποιον κληθεί να καταθέσει ενώπιον της να απαντά στα ερωτήματα των μελών της με τη δυνατότητα φυλάκισης, όπως στο Αμερικανικό Κογκρέσο, σε περίπτωση άρνησης να απαντήσουν; Όχι δεν θα την έδινε αυτήν την εξουσία στο Κοινοβούλιο ο νόμος σας », υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης αποσαφηνίζοντας πως «φέρνετε το νομοσχέδιο για να δείξετε ότι κάτι κάνετε αλλά, αυτό που κάνετε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την παγιοποίηση του παρακράτους παρακολουθήσεων».

«Σαν τον εγκλωβισμένο σε κινούμενη άμμο που, παρά το ότι γνωρίζει πως όσο περισσότερο παλεύει τόσο πιο γρήγορα βουλιάζει, δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε. Κάθε σας κίνηση δυσχεραίνει τη θέση σας. Μια τέτοια κίνηση είναι και το σημερινό κωμικό νομοσχέδιό σας. Από την ώρα που πιαστήκατε στα πράσα να παρακολουθείτε τον κ. Ανδρουλάκη μιμείστε τον Νίξον επιδιδόμενος σε επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος που είναι χειρότερη κι από το έγκλημα. Μια συγκάλυψη που τελικά θα είναι εκείνη που θα σας τελειώσει πολιτικά», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις