Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νύχτα γεμάτη ένταση για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα: Μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο

Νύχτα γεμάτη ένταση για τον πυροβολισμό ...

Συγκρούσεις Ρομά με αστυνομία

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, μετά τη νύχτα επεισοδίων με φωτιές, πυροβολισμούς, οδοφράγματα και μολότοφ. Όλα αυτά, στο πλαίσιο των αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα από άνδρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο εργοστάσιο, το οποίο διέρρηξε ομάδα Ρομά και έπειτα τού έβαλαν φωτιά. Μάλιστα, πυκνοί καπνοί «σκέπασαν στην περιοχή», με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να λάβουν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Οι πυροσβέστες, το πρωί της Πέμπτης, έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Λίγο πριν τη φωτιά στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Τετάρτης, στο Μενίδι λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή, μετά την ένταση που εντάθηκε όταν μέλη της κοινότητας των Ρομά θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου.

Η Λεωφόρος ΝΑΤΟ προς Αθηνών - Κορίνθου, σήμερα Πέμπτη, έχει ανοίξει. Ωστόσο, παραμένει κλειστή προς Σκαραμαγκά διότι παραμένει εκεί το λεωφορείο που φαίνεται να έκαψε ομάδα Ρομά.

Πυροβολισμοί εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής

Επίσης το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής, που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω το βράδυ της Τετάρτης.

Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στις 23:12 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε νταλίκα στην περιφερειακή Αιγάλεω. Για την κατάσβεση της έσπευσαν να επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

 

 

Οδοφράγματα στη Θεσσαλονίκη
 

Οδοφράγματα στήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάτρτης, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας στη Χαλκηδόνα. Παράλληλα, σημειώνονταν επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κοντά στον καταυλισμό του Δενδροποτάμου. 

Νωρίτερα το βράδυ ομάδες Ρομά είχαν κλείσει και την Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος του Αριοχωρίου Μεσσηνίας, πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς και άναψαν φωτιές στον δρόμο.

Ο 16χρονος δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον αστυνομικό, γιατί δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ. Από το πρωί της Δευτέρας, μέλη της Ρομά κοινότητας, κλείνουν τους δρόμους, στήνουν οδοφράγματα και εκφράζουν την οργή τους προς την αστυνομία, της οποίας συχνά αποτελούν στόχο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις