Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Πήγαμε στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αγάπης- Από μελομακάρονα και εκκλησιαστικά είδη έως ρόφημα σοκολάτα και ζεστό κρασί

Πάτρα: Πήγαμε στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκ...
Μαρτάτος Tάκης

Λειτουργεί καθημερινά 10 το πρωί έως 10 το βράδυ και τα έσοδα είναι για καλό σκοπό για την ενίσχυση του σημαντικού φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως Πατρών

Για όσους δεν το γνωρίζουν, από την περασμένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 οπότε και εγκαινιάστηκε το απόγευμα από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ξεκίνησε τη λειτουργία του απέναντι ακριβώς από το νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου και πλάι στο εκθετήριο του ναού που βρίσκεται στο πάρκο, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αγάπης, όπως ονομάστηκε που σκοπό έχει με τα έσοδα που θα υπάρξουν, να στηριχθούν τις γιορτινές μέρες και στη συνέχεια οι άποροι συνάνθρωποί μας και δη το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το thebest.gr επισκέφθηκε το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αγάπης, το οποίο καθημερινά ανοίγει στις 10 το πρωί και παραμένει ανοικτό έως και τις 10 το βράδυ (δεν θα λείψουν και οι δράσεις και εκπλήξεις στο χώρο όπως αυτή την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα όπου έχει προγραμματιστεί ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους).

Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αγάπης εγκαινιάστηκε  παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος τόνισε τη λέξη προσφορά αγάπης ενώ δεν έλειψαν και τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό πάνω από το ναό του Πολιούχου.

Στο κέντρο του γιορτινού αυτού Πάρκου της Μητρόπολης που έχει τον χαρακτήρα ενός άρτια οργανωμένου φιλανθρωπικού χαρακτήρα bazaar, έχει τοποθετηθεί ένα φυσικό έλατο (της ενορίας του Αγ. Ανδρέα) που το βράδυ φωτίζεται και η φάτνη με τη γέννηση του Θεανθρώπου και γύρω υπάρχουν 4 ξύλινα σπιτάκια – κιόσκια που το καθένα προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Στην περιήγηση που κάναμε την Τετάρτη 7/12 το πρωί λίγο μετά τη βροχή, ο κόσμος δεν ήταν πολύς καθότι και πρωινή ώρα, ωστόσο αυτό που μας άρεσε ήταν κατ’ αρχάς η φιλόξενη, ζεστή διάθεση των εκεί εργαζομένων που πρόθυμα μας περιέγραψαν τι μπορεί να βρει ο επισκέπτης στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αγάπης που σημειωτέον πως θα παραμείνει σε λειτουργία έως και τις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή δηλαδή της Πρωτοχρονιάς του 2023.

Στο πρώτο λοιπόν σπιτάκι διατίθενται κυρίως εκκλησιαστικά είδη του εκθετηρίου του ιερού ναού του Αγ. Ανδρέου όπως λιβάνι, εικόνες, κεράκια, κομποσχοίνια, διακοσμητικά, φυτιλάκια για καντήλια, κ.α.  

Στο ακριβώς απέναντι σπιτάκι – κιόσκι βρίσκονται τα γιορτινά, Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και όχι μόνο, και το σημαντικότερο σε προσιτές τιμές μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι με την ακρίβεια.

Εδώ ο επισκέπτης θα βρει μελομακάρονα, αχνιστούς κουραμπιέδες με ολόκληρο αμύγδαλο αλλά και υπέροχα μελωμένες δίπλες και κουλουράκια, γλυκό «φτωχό» που είναι νηστίσιμο και πανετόνε, κέικ, παξιμάδια, κ.α. Όλα αυτά τα υπέροχα γλυκίσματα παρασκευάζονται στο Κοινωνικό Συσσίτιο - «Άρτος Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, με πολλή φροντίδα και εξαίρετα υλικά. Πράγματι το μελομακάρονο που μας κέρασε ευγενικά η κ. Ελένη ήταν πολύ νόστιμο και μας γλύκανε.

Το Κοινωνικό Συσσίτιο - «Άρτος Αγάπης» ως γνωστόν προσφέρει καθημερινά φαγητό σε πολλούς συνανθρώπους μας που δυσκολεύοντα οικονομικά και δεν μπορούν να έχουν ούτε το καθημερινό τους, γι’ αυτό και η προσπάθεια του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Πρωτοσύγκελου, αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου που έχει & την ευθύνη του συσσιτίου και είχε την όμορφη ιδέα για το χριστουγεννιάτικο, γιορτινό πάρκο, είναι να μην σταματήσουν οι προσφορές όσο δύναται ο καθένας μιας και όπως είπαμε οι καιροί είναι δύσκολοι και λόγω της ακρίβειας στην αγορά, παρατηρείται μία σχετική μείωση στις προσφορές αγαθών από τον κόσμο.

Στο τρίτο σπιτάκι του Πάρκου ο επισκέπτης θα βρει μπαλίτσες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, φάτνες, κούκλες, κ.α. ενώ αξίζει να προσθέσουμε πως πλησιάζοντας προς την Πρωτοχρονιά θα διατίθενται και βασιλόπιτες.

Τέλος από τις 2 το μεσημέρι καθημερινά περιμένει τους επισκέπτες στο τελευταίο κιόσκι, ζεστή σοκολάτα – ρόφημα αλλά και ζεστό κρασί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture