Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το WomenESTEAMFest έρχεται στην Πάτρα για να ενισχύσει τις ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες των γυναικών

Το WomenESTEAMFest έρχεται στην Πάτρα γι...

Θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στο MyWayHotel Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής έως τις 5/12 – Περιορισμένες θέσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας,  και ο ΟργανισμόςSMEs (EISMEA) σε συνεργασία με την Deloitte, διοργανώνουν το WomenESTEAMFestστην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία που αφορά στην ενδυνάμωση των γυναικών. ToWomen ΕSΤΕΑΜ FESTθα πραγματοποιηθεί στηνΠάτραστο ξενοδοχείο MyWay Ηotel&Eventsστις 14 Δεκεμβρίου, ενώ μόλις δυο ημέρες πριν θα έχει ολοκληρωθεί ένα ακόμη στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Women ΕSΤΕΑΜ FEST που είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, είναι να δημιουργήσει κοινότητες και δίκτυα για την ανάπτυξη των ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων των γυναικών, αλλά και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους ώστε να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στoυς τομείς του STEM (το ESTEAM σημαίνει Επιχειρηματικότητα, Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

11 ESTEAMFestsθα διοργανωθούν για 3 χρόνιασε 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ενισχύσουν τις ικανότητες των γυναικών, να τις εμπνεύσουν και να τους δώσουν την ευκαιρία να συνδεθούν με γυναίκες με τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον, μέσα από τις διαδικτυακές κοινότητες ESTEAM, οι γυναίκες και τα κορίτσια που θα συμμετέχουν (σε αντίστοιχα groups), θα έχουν την ευκαιρία να διασυνδέονται με τα υπόλοιπα μέλη διαδικτυακά, αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες μάθησης και δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια του μονοήμερου Festστην Πάτρα, οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα:

·       να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους,

·       να γνωρίσουν άλλες γυναίκες με ίδια ενδιαφέροντα και

·       να εμπνευστούν από γυναίκες-πρότυπα με επιτυχημένες σταδιοδρομίες στον ψηφιακό και επιχειρηματικό κόσμο.

 

Η θεματολογία του Festθα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πολύ βασικών έως προχωρημένων ψηφιακών ή/και επιχειρηματικών δεξιοτήτων, καθώς και στην ανάπτυξη των softskills (π.χ. επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα, συνεργασία, δημόσια ομιλία κ.λπ.).

Θα πραγματοποιηθούν 3κύκλοι από παράλληλα workshopsμε ποικιλία θεμάτων όπως«Διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων στην Νέα Ψηφιακή Εποχή», «Η Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση στονΕπανασχεδιασμό της Επιχείρησης», «Κατάδυση στη δεξαμενή δεδομένων: Εισαγωγή στοPython», «Έτοιμη να δημιουργήσεις το δικό σουFutureHybridJourney;», «The Office (US) 10x01 - DunderMifflin», «The SalesforceAdventure!», «Quality Assurance&AutomatedTesting», «DigitalTransformationPlaybookandStories», «BusinessAnalysis in IT», DataManagement&DataAnalysis».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφτούν το link για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και να εγγραφούν.

Οι εγγραφές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά