Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί δεν «τραβάνε» οι μηνιαίες κάρτες στα εστιατόρια και πού θα φτάσει η τιμή στο σουβλάκι

Πάτρα: Γιατί δεν «τραβάνε» οι μηνιαίες κ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι υψηλές τιμές στα προϊόντα αλλά και οι αυξήσεις στην ενέργεια έχουν ανεβάσει κατά πολύ το κόστος της «κατσαρόλας»

Σε καθημερινό… «πονοκέφαλο» έχει εξελιχθεί το «μενού»  για πολλές οικογένειες αλλά και για ανθρώπους που ζουν μόνοι. Οι υψηλές τιμές στα προϊόντα αλλά και οι αυξήσεις στην ενέργεια έχουν ανεβάσει κατά πολύ το κόστος της  «κατσαρόλας» με αποτέλεσμα πολλοί να αναζητούν λύσεις σε delivery και μηνιαίες κάρτες σίτισης σε εστιατόρια. Όσο για το σουβλάκι που κάποτε ήταν μία φθηνή λύση, σύντομα θα είναι απλησίαστο!

Και ενώ οι ανάγκες για πιο οικονομικές λύσεις στο φαγητό αυξάνονται για τους πολίτες, οι επιχειρηματίες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες αυξήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες παρά τη ζήτηση που υπάρχει δεν είναι σε θέση μέσα στην τρέχουσα κατάσταση, να παρέχουν μηνιαίες κάρτες και να διανέμουν φαγητό σε πελάτες που θέλουν να πληρώνουν  τα γεύματα για ένα μήνα, και αυτό γιατί όλα είναι ρευστά με τις τιμές να αλλάζουν συνεχώς ενώ οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία, γι΄αυτό το λόγο να φτιάξουν φυλλάδια και να τα τυπώσουν  (ένα επιπλέον έξοδο).

Να σημειώσουμε ότι πριν δύο χρόνια μία τέτοια κάρτα που αντιστοίχισε σε 25 γεύματα, κόστιζε 120 ευρώ σε ένα ακριβό μαγαζί. Τώρα για να ανταπεξέλθει η επιχείρηση πρέπει να κοστίζει 200 ευρώ που σίγουρα είναι μεγάλο ποσό.

«Οι αυξήσεις είναι τέτοιες που οι διαφορές στις τιμές είναι μεγάλες. Κάποτε ένα λαδερό φαγητό είχε 5 ευρώ και 6 ευρώ ήταν η τιμή του μουσακά. Τώρα το λαδερό έχει 5,50 ευρώ και 8 ευρώ ο μουσακάς. Δεν μπορεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεχών αλλαγών και ανατιμήσεων να δεσμευτεί ένας επιχειρηματίας για σταθερή τιμή. Είναι τόσο συχνές και μεγάλες οι αλλαγές που κανείς επαγγελματίας δεν μπορεί να υπολογίσει τα κόστη για να πει με ποιο τρόπο θα πουλάει» λέει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φάκαλος.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα των αυξήσεων φαίνεται ήδη και κατά την προετοιμασία των εορταστικών μενού ενόψει των γιορτών. «Πέρσι το αγριογούρουνο κόστιζε 8 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ και φέτος κοστίζει 14 ευρώ συν ΦΠΑ. Κανείς δεν μπορεί να προϋπολογίσει, να δεσμευτεί ή να πει ότι θα έχει μία μηνιαία κάρτα» καταλήγει».

Οι αυξήσεις βέβαια έχουν απογειώσει και την τιμή στο σουβλάκι το οποίο αναμένεται πλέον να γίνει ακριβό γεύμα. Οι αυξήσεις στα κάρβουνα, στο γκάζι, στην ενέργεια και στο ρεύμα, στα προϊόντα, έφεραν συνεχείς ανατιμήσεις με τους επαγγελματίες του χώρου να βλέπουν η τιμή στο καλαμάκι να φτάνει τα 2,50 ευρώ και η τιμή στην πίτα τα 4,50 ευρώ και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις