Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναγνωστοπούλου - Μάρκου: Κοινοβουλευτική αναφορά για για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών

Αναγνωστοπούλου - Μάρκου: Κοινοβουλευτικ...

Τι αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊα

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα  Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου 11 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με την επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ με αντικείμενο τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Με την επιστολή αυτή η Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει τη λογική του εκπαιδευτικού – «λάστιχο» που περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο με εντολή της Υπηρεσίας και υποβάλλει τα αιτήματά της προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Είναι σαφές ότι η ακρίβεια και η άνοδος του πληθωρισμού, που ταλανίζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν εντείνει σε μεγάλο βαθμό την μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών. Ιδίως δε των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διδάσκουν ακόμη και σε πέντε σχολεία εβδομαδιαίως και είναι υποχρεωμένοι να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε εβδομάδα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους  για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Για το λόγο αυτό το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε άμεση αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις, αλλά και να μεριμνήσει για την καταβολή των οδοιπορικών σε μηνιαία βάση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις