Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εταιρεία απέλυσε «νύχτα» 2.700 υπαλλήλους - Το μήνυμα που έλαβαν όταν ξύπνησαν για να πάνε στη δουλειά

Εταιρεία απέλυσε «νύχτα» 2.700 υπαλλήλου...

«Ελάτε μόνο για να μαζέψετε τα πράγματά σας»

Μια μεγάλη εταιρεία επίπλων στις ΗΠΑ απέλυσε και τους 2.700 υπαλλήλους της ενώ… κοιμόντουσαν. Οι υπεύθυνοι έστειλαν στους εργαζομένους μηνύματα και email, ζητώντας τους να μην έρθουν στη δουλειά την επόμενη μέρα. Οι μαζικές απολύσεις την Τρίτη από την United Furniture Industries, η οποία κατασκευάζει οικονομικούς καναπέδες και ξαπλώστρες, άφησε χιλιάδες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων οδηγών φορτηγών και εργατών εργοστασίων στη Βόρεια Καρολίνα, τον Μισισιπή και την Καλιφόρνια, άνεργους μόλις δύο ημέρες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών.

 
Το μήνυμα για τις απολύσεις
«Κατόπιν εντολής του διοικητικού συμβουλίου…με λύπη σας ενημερώνουμε ότι λόγω απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών, η εταιρεία αναγκάστηκε να λάβει τη δύσκολη απόφαση να τερματίσει την απασχόληση όλων των εργαζομένων της, άμεσα, με ισχύ στις 21 Νοεμβρίου» ανέφερε η εταιρεία σε μηνύματα προς τους εργαζόμενους.

«Εξαιρούνται οι οδηγοί που βρίσκονται ήδη στους δρόμους για παραδόσεις. Η απόλυσή σας από την εταιρεία αναμένεται να είναι μόνιμη»

 Οι οδηγοί ενημερώθηκαν ότι θα πληρωθούν για το υπόλοιπο της εβδομάδας και ότι θα πρέπει να «επιστρέψουν αμέσως τον εξοπλισμό, το απόθεμα και τα έγγραφα παράδοσης», σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη.

Ένας οδηγός φορτηγού της United Furniture Industries συνελήφθη στην κομητεία Monroe της Μις, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι έβγαλε έπιπλα από ένα φορτηγό αφού απολύθηκε από την εταιρεία, σύμφωνα με την Daily Press.

Δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία, που έχει παρουσία στον χώρο του επίπλου εδώ και δύο δεκαετίες, διέκοψε τις δραστηριότητές της τόσο ξαφνικά. Πάντως, το καλοκαίρι είχε απολύσει τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον οικονομικό διευθυντή και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο πωλήσεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FurnitureToday.com. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, περίπου 500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους σε διάφορες πόλεις όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της εταιρείας.

«Ελάτε μόνο για να μαζέψετε τα πράγματά σας»
Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν την Τρίτη ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να πάνε στους χώρους εργασίας τους για να «μαζέψουν τα υπάρχοντά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της UFI στο Freightwaves.com.

Ένας απολυμένος εργαζόμενος δήλωσε: «Δεν είναι δίκαιο για τους εργάτες που δούλεψαν τόσο σκληρά. Δεν είναι δίκαιο για τη μητέρα που μόλις γέννησε το παιδί της να αναρωτιέται αν έχει ασφάλεια υγείας για να το καλύψει. Δεν είναι δίκαιο για την καρκινοπαθή να σκέφτεται πως θα πληρώσει τις χημειοθεραπείες της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις