Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Στις Γραμμές Τέχνης η παράσταση «Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου

Πάτρα: Στις Γραμμές Τέχνης η παράσταση «...

Θα παιχθεί απόψε Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 21:30 & το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 21:00

Απόψε Παρασκευή 25/11/2022 στις 21.30 και το Σάββατο 26/11 στις 21.00 παρουσιάζεται στις Γραμμές Τέχνης στην οδό Μαιζώνος 271 μετά την Παπαφλέσσα στην Πάτρα, η παράσταση «Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου.

Πρόκειται όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, για το θεατρικό αριστούργημα που παρουσιάστηκε στη Θεατρική σκηνή της Γκαλερί Δημιουργών, στο Μουσείο Γουλανδρή, στο θέατρο Αλκμήνη & στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα καθώς και σε διάφορες πόλεις και Φεστιβάλ, και τώρα ήρθε στην Πάτρα, στο Θέατρο «Γραμμές Τέχνης» μόνο για δύο παραστάσεις.

Ο ήρωας Νικηταράς συνομιλεί στη σκηνή με την ψυχικά διαταραγμένη  κόρη του… Ακόμα ένα έργο από τη καυτή πένα του γνωστού θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου αυτή την φορά, μας παραδίδει τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου σε μια αποκαλυπτική παράσταση.

Ένας ήρωας του 1821, που έδωσε τόσες μάχες, σπάζοντας  τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. Που είδε την κόρη του να τρελαίνεται, σαν τον αντίκρισε μες στα αίματα, βασανισμένο από Έλληνες! Που είδε να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό.

Που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς κι εξευτελισμούς. Ένας ήρωας, που μετά την επανάσταση τυφλώθηκε από τις κακουχίες και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Ένας ήρωας, ένας Έλληνας, που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα  ελεύθερη, αλλά ουδείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του… Μια σπαραχτική, ανθρώπινη παράσταση.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου

Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός

Φωτισμοί-ήχοι: Κωσταντίνος Ιωάννου

Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Καββαδά

Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουμερλίδης

Φωτογραφίες-βίντεο: Θάνος Γεωργίου - Μάνος Βλαστός

Δημόσιες σχέσεις: Ελένη Καρρά

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Χρίστος Γεωργίου (Νικηταράς)

Σάρα Τερζή (τρελο-Σοφιά).

*Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 10 ευρώ. Προπώληση στο viva.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture