Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ίσως τα χειρότερα γραφεία πολεοδομίας στη χώρα - Για να πάνε οι υπάλληλοι στην τουαλέτα, κάνουν... ταξίδι- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ίσως τα χειρότερα γραφεία πολεοδο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Χύμα χιλιάδες φάκελοι στα γραφεία της υπηρεσίας δόμησης Πατρών

Είναι ϊσως τα χειρότερα γραφεία δημόσιας υπηρεσίας στην χώρα. Είναι τα γραφεία της πολεοδομίας Πατρών - πλέον υπηρεσίας δόμησης Πατρών- και βρίσκονται δίπλα στα ΚΕΠ της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο λιμάνι. Δεν μπορεί κανείς να υπερηφανεύεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι λιγοστοί υπάλληλοι εκεί. Δύο εκ των οποίων είναι προ των πυλών της εξόδου ως 8μηνίτες.  Η σύμβασή τους δεν ανανεώνεται, ωστόσο, αν φύγουν, η υπηρεσία καταρρέει.

Έγγραφα μέσα στα οποία καταγράφονται τα πολεοδομικά δεδομένα ολόκληρης της Πάτρας και ακόμη του Αιγίου και των Καλαβρύτων, μένουν εκτεθειμένα στην υγρασία, δίπλα στη θάλασσα, εκεί όπου στεγάζεται η πολεοδομία της Πάτρας.

Μέχρι πρόσφατα δεν είχαν θέρμανση. Μετά από επίμονες προσπάθειες εξασφάλισαν ένα φορητό σύστημα ψύξης - θέρμανσης. Οι φάκελοι ζυγίζουν πολλές φορές ακόμη και 2 κιλά. Ακόμη και γυναίκες διοικητικοί υπάλληλοι καλούνται να σκαρφαλώνουν σε σκάλες, να ψάξουν το αρχείο ανάμεσα σε χιλιάδες έγγραφα, για να βρουν εκείνο που αναζητούν.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι Ελένη Συροπούλου και Βασιλική Αναγνωστοπούλου, μίλησαν στο thebest.gr και αποκάλυψαν τους χώρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται τα τελευταία περισσότερα από 5 χρόνια.  

Ούτε τουαλέτα δεν διαθέτει η δομή του δήμου Πατρέων

Κορύφωση της αδιαφορίας που έχει επιδειχθεί στην εν λόγω υπηρεσία, δεν διαθέτει καν τουαλέτα. Γραφεία και πρόχειρα μεταλικά ράφια τοποθετήθηκαν σε ένα πρόχειρο οίκημα το οποίο οριοθετούν γυψοσανίδες. Ακόμη και τα νερά της βροχής καταλήγουν μέσα στα γραφεία.

Εκτός των άλλων, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, πέφτουν θύματα κλοπών από άτομα που κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή του παλιού λιμανιού. Μια ακόμη εξέλιξη που απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας δόμησης (όπως ονομάζεται πλέον η πολεοδομία) είναι η αναπόφευκτη παύσης εργασίας δύο 8μηνιτών που όμως έχουν άριστη γνώση των θέσεων του αχανούς αρχείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις