Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Ψωμάς στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

Ο Πέτρος Ψωμάς στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

Πλούσιο πρόγραμμα επαφών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της χώρας

Στο Βόλο βρέθηκε ο Πέτρος Ψωμάς προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που διοργανώθηκε το τριήμερο 21-23 Νοεμβρίου 2022, με τίτλο “Ισχυρή Αυτοδιοίκηση – Καλύτερη Ελλάδα”. Ο επικεφαλής του σπιράλ παρακολούθησε όλες τις ενότητες του συνεδρίου και τις παράλληλες συνεδριάσεις, κατέγραψε όσα παρουσιάστηκαν, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ενώ, παράλληλα, συνέχισε τη δικτύωση που εξελίσσει το σπιράλ με αυτοδιοικητικούς από όλη τη χώρα.

Η συμμετοχή περισσότερων των 1.200 παραγόντων της αυτοδιοίκησης, οι υπουργικές εξαγγελίες, οι μελέτες και έρευνες που παρουσιάστηκαν και το πλαίσιο διεκδικήσεων που διαμορφώθηκε εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών κατέστησαν το Συνέδριο ιδιαιτέρως εποικοδομητικό, για όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά. Η δια ζώσης παρουσία έδωσε ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γίνουν πλούσιες επαφές με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης από ολόκληρη τη χώρα - ήταν άλλωστε η πρώτη φορά στη μετά-covid εποχή που το συνέδριο της ΚΕΔΕ εξελίχθηκε χωρίς υγειονομικούς περιορισμούς.

Μεταξύ άλλων ο Πέτρος Ψωμάς παρακολούθησε τις εισηγήσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Μάκη Βορίδη, Στέλιου Πέτσα, Κυριάκου Πιερρακάκη, Θεόδωρου Λιβάνιου) και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, είχε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με Δημάρχους (Τρικάλων, Λάρισας, Κέρκυρας, Καστοριάς, Χανίων, Άνδρου, Καισαριανής, Φιλοθέης-Ψυχικού, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Χαϊδαρίου, Γορτυνίας, Δωρίδος, Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας, Ανατολικής Σάμου, Λίμνης Πλαστήρα κ.α.) και συναντήθηκε με ανθρώπους που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση από ποικίλα πόστα (Περιφερειάρχη, Αντιδημάρχους, Γενικούς Γραμματείς, Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους ΜΜΕ, δημοσιογράφους, εκπροσώπους αυτοδιοικητικών φορέων, ειδικούς συμβούλους κλπ).

Σημειώνεται πως κύρια στόχευση του φετινού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ήταν να συζητηθούν οι τρόποι και τα μέσα που θα μετατρέψουν τους δήμους της χώρας σε σύγχρονους. “πράσινους” και ψηφιακούς, στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Πολύ σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η παρουσίαση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και των ευκαιριών που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της επόμενης δημοτικής θητείας 2024-2028.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις