Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου η Πρόεδ...

Για την 79η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Μ’ έναν κύκλο 25 εκδηλώσεων μνήμης ο Δήμος Καλαβρύτων τιμά φέτος την 79η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ., με την τέλεση μνημόσυνου για τους Καλαβρυτινούς ήρωες, στον Καθεδρικό Ναό της Μαρτυρικής Πόλης, προεξαρχόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Θ’ ακολουθήσει ομιλία απ’ τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου.

Αμέσως μετά προβλέπεται μετάβαση στον Τόπο Εκτέλεσης, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο εκτελεσθέντων ηρώων και κατάθεση στεφάνου απ’ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων

«Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας ν’ αποτίνουν φόρο τιμής στη μνήμη των Καλαβρυτινών ηρώων που την πιο δύσκολη στιγμή, με την αυτοθυσία τους, έδωσαν παράδειγμα ηρωισμού και γενναιότητας», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» Θανάσης Παπαδόπουλος.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στην Ζαχλωρού, με την τέλεση μνημόσυνου -στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου- για τους εκτελεσθέντες απ’ τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα χωριά Άνω και Κάτω Ζαχλωρού. Θ’ ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εκτελεσθέντων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις