Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαμόγελο του παιδιού: «Αγωνία» για περισσότερα από 80 παιδιά που παραμένουν στα Νοσοκομεία Παίδων

Χαμόγελο του παιδιού: «Αγωνία» για περισ...

Η ανακοίνωση

Περισσότερα από 80 παιδιά παραμένουν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, στα Νοσοκομεία Παίδων μόνο στην Αθήνα. Την «αγωνία» του εκφράζει το Χαμόγελο του παιδιού.
Για μία ακόμα φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με τη φρικτή πραγματικότητα των παιδιών, που κατόπιν εισαγγελικών εντολών απομακρύνονται για την ασφάλειά τους, από το περιβάλλον που μεγαλώνουν και μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Παίδων.

Αυτός είναι ο πρώτος σταθμός των παιδιών που στόχο έχει τη διενέργεια απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, ώστε ακόλουθα να τοποθετηθούν σε κάποιον κατάλληλο χώρο παιδικής προστασίας για τη φιλοξενία τους.

Η διαδικασία παραμονής τους στα Νοσοκομεία δεν πρέπει να υπερβαίνει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

 «Η πραγματικότητα είναι διαφορετική»
Η αναζήτηση από τους Εισαγγελείς χώρου φιλοξενίας μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν «έγκλειστα» ουσιαστικά στα Νοσοκομεία.

 Παιδιά που έχουν βιώσει το τραύμα της απομάκρυνσης που έχουν περάσει φρικτά στις οικογένειές τους και για αυτό και απομακρύνθηκαν, παραμένουν στον ακατάλληλο χώρο του Νοσοκομείου χωρίς να έχουν τη φροντίδα που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

Και όσο, συχνά μάταια, οι Εισαγγελείς κάνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να βρουν για κάθε παιδί τον κατάλληλο χώρο φιλοξενίας.

 
Και όσο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι κοινωνικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων κάνουν καθημερινά υπερβάσεις για να καλύψουν τις εξειδικευμένες ανάγκες αυτών των παιδιών που δεν έχουν κάποιο ιατρικό θέμα αλλά βρίσκονται εκεί για κοινωνικούς λόγους.

Τα παιδιά παραμένουν εκεί, σε χώρους πλήρως ακατάλληλους και αν τελικά ανατεθεί η φροντίδα τους σε κάποιο κρατικό ίδρυμα είναι σε σημεία απομακρυσμένα, στα σύνορα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τρίτης στο «Νοσοκομείο Παίδων»,  έλαβε χώρα ένα σοκαριστικό επεισόδιο
Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ένας άνδρας εφόρμησε έξαλλος στο νοσοκομείο, προσποιούμενος τον πατέρα ενός 7χρονου αγοριού - που φιλοξενείται στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελική παραγγελίας.

Ο άνδρας, που αποκαλύφθηκε πως ήταν ο νόνος παιδιού που καταγγέλλει πως κακοποιήθηκε από 14χρονο επίσης τρόφιμο του νοσοκομείου, αρχικά διαπληκτίστηκε με τον υπεύθυνο εισόδου, τον οποίο στη συνέχεια ξυλοκόπησε.

Στη συνέχεια, μπήκε στην κλινική και εντόπισε τον 14χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησε επίσης άγρια. Κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε πως ένα 7χρονο αγόρι ανέφερε στη μητέρα του πως παρενοχλήθηκε ή κακοποιήθηκε (δεν έχει διευκρινιστεί) από ένα 14χρονο παιδί σε τουαλέτα του ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης του 7χρονου ξεκίνησε διαδικασία καταθέσεων - στην διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε και ένα κορίτσι 13 ετών το οποίο υποστήριξε κι αυτό ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο 14χρονο.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ έπειτα από τις καταγγελίες, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε πως στο νοσοκομείο φιλοξενούνται παιδιά - κατόπιν εισαγγελική παραγγελίας αφού έχουν κακοποιηθεί στο σπίτι τους - τα οποία θα έπρεπε κανονικά να είναι σε προνοιακές δομές.

«Το Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενεί 37 παιδιά. Το νοσοκομείο δεν έχει καμία ευθύνη. Σίγουρα τα φιλοξενούν για μήνες. Η εισαγγελική παραγγελία λέει να μπαίνουν για λίγες ημέρες για να τους γίνουν εξετάσεις. Αλλά επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες… Κάποια εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, σχηματίζουν ομάδες… Τα παίρνουν από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και τα πηγαίνουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων.

 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις