Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γ. Α. Παπανδρέου για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ο Γ. Α. Παπανδρέου για την 49η επέτειο τ...

Δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαϊας

Στο μήνυμά του με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρει:

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στη συλλογική μνήμη ταυτίζεται με τους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία,σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Στη ζοφερή εποχή της Χούντας των Συνταγματαρχών οι φοιτητές  που συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο ύψωσαν δυνατά τη φωνή τους και διακινδύνευσαν τη ζωή τους τη στιγμή που πολλοί σιωπούσαν. 

Η μεγάλη αξία της σημερινής επετείου είναι ότι εγγράφουμε στη μνήμη των νεότερων γενεών γεγονότα υψηλού συμβολισμού που θα έπρεπε να διδάσκονται διεξοδικά στα σχολεία. 

Η δημοκρατία σήμερα δεν απειλείται μόνο από τα τανκς, απειλείται και από πιο εκλεπτυσμένα όπλα που αξιοποιώντας την τεχνολογία χειραγωγούν την κοινή γνώμη, κατευθύνουν τη γνώση, συμβάλουν στην συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγους. Για το λόγο αυτό, η κατανόηση της ιστορίας μέσα από τη ζωντανή μεταφορά των γεγονότων, όσο μπορεί ακόμα να γίνει αυτό, αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Εντέλει, υπερασπιστές της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους ίδιους τους πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις όσων προσπαθούν να ναρκοθετήσουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ελευθερία της έκφρασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις