Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πάτρα: Αλλαγή αορτικής βαλβίδας χωρίς νυστέρι! Πρωτιά για την καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Πάτρα: Αλλαγή αορτικής βαλβίδας  χωρίς ν...

Και με ΦΕΚ ο αποκλειστικός χειρισμός

Τρεις πολύ σοβαρές επεμβάσεις καρδιάς χωρίς το νυστέρι του χειρουργείου, πραγματοποιήθηκαν στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με την τελευταία λέξη της επεμβατικής καρδιολογίας να επιχειρείται επιτυχώς!

Πρόκειται για δυο επεμβάσεις διαδερμικής αλλαγής αορτικής βαλβίδας χωρίς χειρουργείο και μια επέμβαση εμφύτευσης συσκευή σύγκλισης PFO (ομπρέλα) για επιδιόρθωση γενετικής βλάβης ανοικτού ωοειδούς τρήματος.

«Τώρα η Καρδιολογική του ΠΓΝΠ όχι μόνον δεν υπολείπεται από τα μεγαλύτερα καρδιολογικά Κέντρα, αλλά πρωτοστατεί και βρίσκεται στον άξονα των εφάμιλλων επιτυχών επεμβάσεων ακόμα και από Κέντρα του εξωτερικού», δηλώνει στην εφημερίδα «Γνώμη» ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» Περικλής Νταβλούρος αμέσως μετά τις επιτυχείς επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, γνωστός για το επιστημονικό του εκτόπισμα Περικλής Νταβλούρος, σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες πρώτες επεμβάσεις διακαθετηριακής εμφύτευσης βιολογικής αορτικής βαλβίδας στο ΠΓΝΠ, αναφέρει ότι πρόκειται για την επανεκκίνηση ενός προγράμματος που είχε διακοπεί για αρκετά χρόνια λόγω απουσίας καρδιοχειρουργού.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η παρουσία καρδιοχειρουργού έως πρότινος εκρίνετο αναγκαία για λόγους ασφαλείας. Υπογραμμίζει όμως και διευκρινίζει επίσης:«Οι συντελεστές που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητα οι παράγοντες του Υπ. Υγείας που είχαν αφ’ ενός την πολιτική βούληση να δημιουργήσουν την Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική και κυρίως στη συνέχεια να δώσουν άδεια με ΦΕΚ στην Καρδιολογική κλινική στο ΠΓΝΠ ώστε να γίνονται αυτού του είδους οι επεμβάσεις επεμβατικής καρδιολογίας αποκλειστικά την Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΠ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being