Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η μεγάλη επιστροφή στο πετρέλαιο- Πάνω από το 50% η αύξηση στη ζήτηση

Πάτρα: Η μεγάλη επιστροφή στο πετρέλαιο-...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η αύξηση της τιμής τόσο το υγραέριο όσο και στο ρεύμα οδηγεί τους καταναλωτές στο πετρέλαιο

Επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης για τους καταναλωτές. Η αύξηση της τιμής τόσο το υγραέριο όσο και στο ρεύμα, οδήγησε τους Πατρινούς στην κατανάλωση πετρελαίου, παρότι  ο καιρός παραμένει ζεστός. «Σε σχέση με πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, η αύξηση στην ζήτηση πετρελαίου φτάνει σχεδόν το 50%. Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά» τόνισε στο thebest.gr η υπεύθυνη της Θερμόιλ Ρούλα Σιώζου «πολυκατοικίες αλλά και μονοκατοικίες που μέχρι πέρυσι θεωρούσαν σχεδόν απαγορευτικό να βάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, φέτος έχουν κάνει στροφή. Στην παρούσα φάση υπάρχει μεγάλη ζήτηση παρότι ο καιρός παραμένει καλός και οι θερμοκρασίες υψηλές».

Σε ό, τι αφορά τις ποσότητες πετρελαίου που βάζουν οι καταναλωτές είναι κυρίως από 800 λίτρα και πάνω». Η τιμή από 1.43 ευρώ που ήταν το λίτρο, αυτή τη στιγμή έχει πέσει στο 1.35 ευρώ. Η Πάτρα ξεκινάει να ανάβει καλοριφέρ συνήθως του Αγίου Ανδρέα, οπότε η χαμηλή τιμή και η χρονική στιγμή, ωθεί τον κόσμο να γεμίζει τους καυστήρες του».

Η κ. Σιώζου συστήνει στους καταναλωτές να καθαρίζουν τους καυστήρες στο τέλος της σεζόν  γιατί αν παραμείνουν σκουπίδια μέσα μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και ανάφλεξη «το ζήτημα του καθαρισμού και της συντήρησης των καυστήρων είναι σοβαρό, κυρίως στις πολυκατοικίες που δεν έβαζαν πετρέλαιο τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι τους είχαν αφήσει αδούλευτους και ακαθάριστους, θα έχουν θέματα γιατί τα υπολείμματα του πετρελαίου που έχουν μείνει μέσα, θα έχουν πια κολλήσει. Γι΄ αυτό πάντα συστήνουμε να καθαρίζουν του καυστήρες». 

Σημειώνεται ότι σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για αιτήσεις για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση του βοηθήματος θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Υπολογίζεται ότι από το μέτρο επωφελούνται περίπου 1,3 εκατομμύρια δικαιούχοι.

Φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι αυξημένο, με το ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης να προβλέπει δύο βασικές αλλαγές:

1.   Κερδισμένοι είναι οι καινούργιοι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για πρώτη φορά φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το επίδομα θα ανέρχεται έως και τα 1.600 ευρώ.

2.   Παράλληλα, οι πολίτες που ζουν στις ορεινές περιοχές ενδέχεται να λάβουν επίδομα έως και 1.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται ειδική προσαύξηση φέτος 25%.

Όσον αφορά στην προκαταβολή, προβλέπεται μόνο για όσους πήραν και πέρσι το επίδομα, καθώς θεωρητικά οι νέοι δικαιούχοι που προστέθηκαν φέτος έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερα εισοδήματα από τους περσινούς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις