Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση με Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα είχε το Σωματείο εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας»

Συνάντηση με Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα...

Ήταν μια συνάντηση που ανέδειξε και από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας την αδήριτη ανάγκη υλοποίησης της κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου

Συνάντηση του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μόνα Γκάγκα με κύριο θέμα την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων με πρόεδρο τον Μιχάλη Στελλάτο, ήταν μια συνάντηση που ανέδειξε και από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας την αδήριτη ανάγκη υλοποίησης της κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Η επιχειρηματολογία μας για την περαιτέρω κτιριακή ανάπτυξη του Νοσοκομείου για ανάπτυξη νέων κλινικών όπως -Ψυχιατρική, Νευροχειρουργική, Νευρολογική, Αγγειοχειρουργική-την ανάπτυξη κλινικών που από την έλλειψη χώρων υπολειτουργούν όπως-Ουρολογική, Πλαστική, ΩΡΛ, Οφθαλμολογική- την στέγαση κλινικών όπως Αιματολογική και Ογκολογικό  σε χώρους κατάλληλους για τους ασθενείς, αλλά και νευραλγικά τμήματα όπως Φαρμακείο, Γραφείο Διαχείρισης Υλικού που στερούνται των απαραίτητων υποδομών, έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρότασή μας και υποσχέθηκε άμεσα την κάθοδο στην πόλη μας και συνάντηση με τους Φορείς και το Σωματείο μας έχοντας μαζί του Μελέτες, χρηματοδοτικά εργαλεία, και χροναδιαγράμματα έτσι ώστε να μπορεί να εξαγγείλει ένα έργο που να δίνει προοπτική ανάπτυξης του Νοσοκομείου μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Παρακολουθούμε και αναμένουμε τις εξελίξεις!

Δοθείσης της ευκαιρίας της συνάντησης με τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη δεν μπορούσαμε να μην θέσουμε στον Υπουργό και κυρίαρχα προβλήματα που μας απασχολούν όπως η Υποστελέχωση, οι Αναστολές εργασίας, η αύξηση των μισθών, η ένταξη στα ΒΑΕ, Καθηκοντολόγια Νοσηλευτικού προσωπικού, Μονιμοποίηση συμβασιούχων, κλπ.

Η είδηση για όλα τα παραπάνω είναι ότι για τους συμβασιούχους, όλοι θα πάρουν παράταση μέχρι το τέλος του 2023 και ότι θα καταβάλει προσπάθεια αυτό να συμβεί και με τους συναδέλφους με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Για τις αναστολές εργασίας, ο κ. Πλεύρης μας παρέπεμψε στις γνωστές δηλώσεις του και ότι θα σεβαστεί την απόφαση που αναμένεται από το ΣΤΕ.

Για τους συναδέλφους που είναι προς αντικατάσταση των αναστολών εργασίας ανέφερε ότι θα καταβάλει προσπάθεια να έχουν την τύχη του επικουρικού προσωπικού παράταση δηλ. μέχρι τέλος του 2023.

Για τα Καθηκοντολόγια του Νοσηλευτικού προσωπικού, ανέφερε ότι αυτές τις μέρες θα κατατεθούν νέα διορθωμένα Καθηκοντολόγια που να διορθώνουν αστοχίες, αλλά δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό θα φτάσει αυτή διόρθωση.

Τα μεγάλα προβλήματα δυστυχώς παραμένουν, ανέφερε τέλος η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις