Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα απάτη με δήθεν email από την ΕΛ.ΑΣ - «Εμπλέκεστε σε υπόθεση πορνογραφίας»

Νέα απάτη με δήθεν email από την ΕΛ.ΑΣ -...

Δείτε αναλυτικά

Νέα απάτη με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, στο οποίο χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία  του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκη και το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας

 Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό email. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γεωργίου Κώτσηρα, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, Στυλιανού Παπαθεοδώρου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol, Jérôme Bonet.


 Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και δικαστικών Αρχών και Αρχών επιβολής του Νόμου.

Έτσι δρουν οι απατεώνες
Οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό», σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. 

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Αυτό είναι το email και η επιστολή που διακινείται


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις