Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Σκεφτόμαστε να κλείσουμε τους φούρνους μας και να πάμε για μεροκάματο»

Πάτρα: «Σκεφτόμαστε να κλείσουμε τους φο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι αρτοποιοί βρίσκονται στα όρια τους

Ούτε μέρα δεν περνά που να ησυχάζει ο κλάδος των αρτοποιών καθώς η ανησυχία τους για το μέλλον εντείνεται. Μετά τα υψηλά τιμολόγια του ρεύματος αλλά και τις τιμές στις πρώτες ύλες, ήρθε να προστεθεί στον «πονοκέφαλό» τους και το «καλάθι του νοικοκυριού».  

Οι αρτοποιοί βρίσκονται στα όρια τους και όπως τόνισε στο thebest.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος «σήμερα είμαστε ανοιχτοί, κάνοντας απλά υπομονή όμως το αύριο είναι αβέβαιο. Είμαστε πάρα πολλοί που σκεφτόμαστε να κλείσουμε τους φούρνους μας και να πάμε για μεροκάματο. Μόνο έτσι θα ησυχάσει το κεφάλι μας».

Το σκηνικό στους φούρνους είναι πλέον εφιαλτικό καθώς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με σκέψεις για «λουκέτο». «Συνάδελφός, την Δευτέρα, έλαβε λογαριασμό ρεύματος έναντι 4.506 ευρώ. Πως θα αντεπεξέλθει; Μόλις προχθές πλήρωσε τα τελευταία χρήματα που είχε κάνει διακανονισμό για τον προηγούμενο λογαριασμό και ο χθεσινός πρέπει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου να πληρωθεί . Αυτό ήταν ένα μόνο παράδειγμα, είμαστε όλοι έτσι» αναφέρει ο κ. Ανδρεόπουλος δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στον κλάδο τους.

Σε ό, τι αφορά το «καλάθι του νοικοκυριού», μας είπε ότι πρόκειται για μια άλλη τακτική της κυβέρνησης για να ωθήσει τους καταναλωτές μόνο στα super market, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του, δεν αποκλείεται στο «καλάθι» να μπει  ο κουραμπιές και το μελομακάρονο. «Απ’ ό,τι φαίνεται σε εμάς αφήνουν μόνο τους λογαριασμούς. Η λύση είναι να σταματήσουν να παίζουν τα παιχνίδιά τους στις πλάτες μας. Εμείς ζητάμε  σε κάποια πρώτης ανάγκης είδη διατροφής για τον καταναλωτή, να αφαιρεθεί εντελώς ο ΦΠΑ προσωρινά και επιτέλους να σταματήσουν να επιδοτούν τις ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρισμού και να επιδοτήσουν πραγματικά τον κόσμο που έχει ανάγκη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις