Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Από τους πλουσιότερους Βρετανούς πολιτικούς Ρίσι Σούνακ – Ο γάμος με Ινδή κληρονόμο

φωτό instagram rishisunakmp

φωτό instagram rishisunakmp

Ποιος είναι ο Ρίσι Σούνακ

Η εκστρατεία του Ρίσι Σούνακ είχε ένα απλό σύνθημα όταν ήταν υποψήφιος για πρωθυπουργός της Βρετανίας νωρίτερα φέτος: «Έτοιμος για τον Rishi». Η απάντηση των πολιτών ήταν: Όχι, συγγνώμη. Τώρα θα έχει άλλη μια ευκαιρία να κερδίσει την κορυφαία θέση.

Σπούδασε σε ένα από τα πιο διάσημα ιδιωτικά σχολεία της Βρετανίας, όπως και ο Τζόνσον, έχει ένα λαμπερό βιογραφικό, με πτυχία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και μια θητεία στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Είναι ένας από τους πλουσιότερους Βρετανούς πολιτικούς, παντρεμένος με την Ινδή κληρονόμο τεχνολογίας Akshata Murty, της οποίας οι φορολογικές υποθέσεις προκάλεσαν κάποια πολιτική δυσφορία στον πρώην υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την ηγεσία το καλοκαίρι.

Και ένα βίντεο από ένα ντοκιμαντέρ του BBC του 2007 , στο οποίο ο Σούνακ υποδηλώνει ότι δεν έχει «φίλους από την εργατική τάξη», επανακυκλοφορεί στο διαδίκτυο καθώς ορισμένοι Βρετανοί αισθάνονται «ανατριχίλα» από τις δηλώσεις.

Παρόλα αυτά, παραμένει δημοφιλής μεταξύ των πολιτικών του κόμματός του, αν και τα πάει λιγότερο καλά μεταξύ των εθνικών μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Μια κηλίδα στο βιογραφικό του, ωστόσο, είναι η σύνδεσή του με το σκάνδαλο «Partygate» που ανέτρεψε την κυβέρνηση του Τζόνσον. Του επιβλήθηκε πρόστιμο από την αστυνομία επειδή παρευρέθηκε σε πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, ενώ οι Βρετανοί βρίσκονταν υπό αυστηρούς περιορισμούς περιορισμού του κορονοϊού που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

Τι γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Σούνακ
Μεγάλωσα βλέποντας τους γονείς μου να υπηρετούν την τοπική μας κοινωνία με αφοσίωση. Ο πατέρας μου ήταν γιατρός της οικογένειας του NHS και η μαμά μου διατηρούσε το δικό της κατάστημα. Ήθελα να κάνω την ίδια θετική διαφορά στους ανθρώπους ως μέλος του κοινοβουλίου τους και εκλέχτηκα για πρώτη φορά για να εκπροσωπήσω αυτήν την υπέροχη εκλογική περιφέρεια το 2015 και επανεξελέγην το 2017 και το 2019. Ζω στο Kirby Sigston, λίγο έξω από το Northallerton.

Είχα την τύχη να απολαύσω μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Συνίδρυσα μια μεγάλη επενδυτική εταιρεία, συνεργαζόμενη με εταιρείες από τη Silicon Valley έως τη Bangalore. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα αυτή την εμπειρία για να βοηθήσω μικρές και επιχειρηματικές βρετανικές εταιρείες να αναπτυχθούν με επιτυχία.

Από τη δουλειά στο μικροσκόπιο της μαμάς μου μέχρι την εμπειρία μου στη δημιουργία μεγάλων επιχειρήσεων, έχω δει από πρώτο χέρι πώς οι πολιτικοί πρέπει να υποστηρίζουν την ελεύθερη επιχείρηση και την καινοτομία για να εξασφαλίσουν τη μελλοντική μας ευημερία. 

Οι γονείς μου θυσίασαν πολλά για να μπορέσω να παρακολουθήσω καλά σχολεία. Είχα την τύχη να σπουδάσω στο Winchester College, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Αυτή η εμπειρία άλλαξε τη ζωή μου και ως εκ τούτου είμαι παθιασμένος να διασφαλίσω ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε μια σπουδαία εκπαίδευση. Υπήρξα διοικητής σχολείου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας μεγάλης λέσχης νεολαίας και πάντα αφιέρωσα εθελοντικά τον χρόνο μου σε εκπαιδευτικά προγράμματα που διέδιδαν ευκαιρίες.

Είχα την τύχη να ζήσω, να σπουδάσω και να εργαστώ διεθνώς. Γνώρισα τη σύζυγό μου, Ακσάτα, στην Καλιφόρνια όπου ζούσαμε για αρκετά χρόνια πριν επιστρέψουμε στο σπίτι. Έχουμε δύο κόρες, την Κρίσνα και την Ανούσκα, που μας απασχολούν και μας διασκεδάζουν.

Τον Ιούλιο του 2019 διορίστηκα Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας αναλάβει κυβερνητική υπηρεσία ως Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Ιανουάριο του 2018. Τον Φεβρουάριο του 2020, είχα την τιμή να διοριστώ Υπουργός Οικονομικών, θέση που είχα το προνόμιο να κατέχω έως τον Ιούλιο του 2022.

Στον ελεύθερο χρόνο μου απολαμβάνω το κρίκετ, το ποδόσφαιρο και τις ταινίες.

πηγή enikos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight