Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα ο πιο στενός φίλος του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα ο πι...

Τι είχε πει πρωτόδικα

Με την κατάθεση του πιο στενού φίλου του Παύλου Φύσσα και του ανθρώπου που είδε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή της δολοφονίας του συνεχίζεται-εκτός απροόπτου- σήμερα, η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε περιγράψει στην κατάθεση του μία επίθεση οργανωμένη και στοχευμένη από την Χρυσή Αυγή, με έναν δράστη ο οποίος ήξερε που κατευθυνόταν και «ήθελε να σκοτώσει τον Παύλο».

Το δικαστήριο έχει αρχίσει την αποδεικτική διαδικασία από τις 7 Οκτωβρίου 2022, εξετάζοντας τους μάρτυρες που σχετίζονται με την ανθρωποκτονία του 33χρονου μουσικού τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι.

Ήδη στο δικαστήριο έχει καταθέσει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του, Μάγδα, ο πατέρας του, Παναγιώτης και η αδελφή του, Ειρήνη, ένας ακόμα φίλος του μουσικού, που ήταν στην παρέα του, το βράδυ της δολοφονίας του κι ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρισκόταν στο σημείο.

Στις συνεδριάσεις του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αυτό, ωστόσο, που έχει προκαλέσει αίσθηση είναι η στάση του δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος έχει προχωρήσει σε συνεχείς προκλήσεις, χαιρετώντας ναζιστικά στο δικαστήριο και δηλώνοντας, μεταξύ πολλών άλλων, οπαδός του Μεταξά.

Ήδη μάλιστα ο δικηγόρος έχει μπει στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά και πειθαρχικής από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις