Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Άνω Βλασία: Το καταπράσινο χωριουδάκι με τους καταρράκτες

φωτογραφία: YouTube/ To Δραστήριο Κατσίκι

φωτογραφία: YouTube/ To Δραστήριο Κατσίκι

Δείτε βίντεο

Το φθινόπωρο οδεύει προς τη μέση του και αναζητώντας επιλογές για τις ολιγοήμερες διακοπές που θα ακολουθήσουν στο τέλος του μήνα, δεν έχουμε παρά να ψηφίσουμε και φέτος τη σίγουρη λύση: τα ορεινά ελληνικά χωριά. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που είναι πλέον μια ανάσα μακριά μας αποτελεί την πιο κοντινή χρονικά ευκαιρία για μικρές ανάσες χαλάρωσης φουλ στο οξυγόνο και το πράσινο.

Τα καταλύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα των περισσότερων ορεινών χωριών είναι κλεισμένα σχεδόν από τα τέλη του Αυγούστου, γεγονός που δυσκολεύει τους «τύπους της τελευταίας στιγμής» να βρουν όσα χρειάζονται στους πιο διάσημους φθινοπωρινούς-χειμερινούς προορισμούς.

 

Τα καλά νέα είναι πως πάντα θα υπάρχουν κάποια μαγευτικά χωριά που ακόμα αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό και σου χαρίζουν απλόχερα την ευκαιρία να τα επισκεφτείς τα παγωμένα τριήμερα της εποχής που διανύουμε. Ένα από τα μέρη που αξίζουν την προσοχή σου είναι και η Άνω Βλασία, το πανέμορφο χωριό των Καλαβρύτων στην ορεινή Αχαΐα, με τα πυκνά ελατοδάση και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Ο οικισμός της Άνω Βλασίας

Περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Καλαβρύτων, πάνω από τις πλαγιές του Ευρύμανθου, ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά και την πυκνή της βλάστηση η μοναδική Άνω Βλασία, χωριό που αν έχεις επισκεφτεί έστω και μία φορά, δεν ξεχνάς ποτέ.

 

Αντικρίζοντας τις ταμπέλες που σε καλωσορίζουν στον οικισμό της Άνω Βλασίας, θα συναντήσεις ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με πολλά πετρόχτιστα σπίτια και κυρίαρχο στοιχείο τα πυκνά έλατα, τα οποία μοιάζουν να το «αγκαλιάζουν» με τρόπο μοναδικό. Για να κυριολεκτούμε, το χωριό μοιάζει να ξεπροβάλλει μέσα από το εντυπωσιακό, πυκνό ελατοδάσος.

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του χωριού έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα τον τουριστικό τομέα και έτσι το χωριό διαθέτει αρκετά καταλύματα για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι. Η Άνω Βλασία μπορεί να είναι στα καλύτερά της τους χειμερινούς μήνες, μιας και το χιόνι σκεπάζει τα πάντα στο χωριό, όμως η ιδανική εποχή για να την επισκεφτεί κανείς είναι αναμφίβολα το φθινόπωρο και η άνοιξη, όπου η φύση δίνει… ρεσιτάλ και οι μετακινήσεις είναι σαφώς πιο εύκολες.

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του χωριού
 

Το κύριο χαρακτηριστικό -και το πιο εντυπωσιακό στοιχείο- της Άνω Βλασίας, είναι οι καταρράκτες των Ταξιαρχών. Ορμητικά νερά από διαφορετικές κατευθύνσεις ενώνονται πάνω από μια σπηλιά με άνοιγμα στην κορυφή και καταλήγουν να πέφτουν σε μια σκοτεινή λίμνη. Οι καταρράκτες δημιουργούν ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα μέσα στην πλούσια φύση, με το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από ταινία.

πηγή ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life