Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ξεκίνησε το νοσηρό «Dogville» με την πατρινή Ελλη Τρίγγου στο ρόλο της Νικόλ Κίντμαν

Ξεκίνησε το νοσηρό «Dogville» με την πατ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αν πάτε Αθήνα, απολαύστε την στο θέατρο Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας και Ιπποκράτους. Η μουσική είναι του επίσης πατρινού Σταύρου Γασπαράτου

Στο θέατρο Νέου Ακάδημου με τη σκηνοθετική υπογραφή της Λίλλυ Μελεμέ  ξεδιπλώνεται ο  σκοτεινός και παράδοξος κόσμος του «Dogville» που γνωρίσαμε στο σινεμά με δημιουργό το  Δανό προβοκάτορα Λαρς φον Τρίερ και πρωταγωνίστρια τη super star Νικόλ Κίντμαν. Στην πρωτεύουσα όμως βλέπουμε στον κεντρικό ρόλο της Γκρέις την περιζήτητη και πολυβραβευμένη πατρινή ηθοποιό Έλλη Τρίγγου  ενώ για αφηγητής επιλέχθηκε ο  Στέλιος Μάινας.  

 Το έργο είναι μια  φιλοσοφική αλληγορία για την κοινωνική ηθική και την αιώνια επιδίωξη για έναν καλύτερο κόσμο. Η όμορφη φυγάδα Γκρέις, φθάνει στην απομονωμένη κωμόπολη Dogville, ύστερα από μια επικίνδυνη καταδίωξη από μια ομάδα γκάνγκστερ στην Αμερική της μεγάλης κρίσης του 1930. Η μικρή κοινότητα συμφωνεί να την κρύψει και για αντάλλαγμα η Γκρέις δέχεται να δουλέψει γι' αυτούς. Ωστόσο, όταν οι γκάνγκστερ αρχίζουν να την ψάχνουν, οι άνθρωποι της κοινότητας απαιτούν μια καλύτερη συμφωνία σε αντάλλαγμα του ρίσκου να την περιθάλψουν Η Γκρέις καταλαβαίνει με σκληρό, βίαιο τρόπο ότι (και) σ’ αυτή την πόλη η καλοσύνη είναι σχετική.

 

Αν θυμάστε στην βραβευμένη διεθνώς ομώνυμη ταινία δέσποζε η μινιμαλιστική σκηνογραφική αντίληψη και ο θεατρικός φωτισμός. Πάνω σε ένα μαύρο πάτωμα σημαδεμένο με γραμμές από κιμωλία  απλά οριοθετούνταν τα σπίτια και λίγα έπιπλα ήταν διάσπαρτα στο χώρο. Η καταπίεση, η αποξένωση, η απελπισία, η εκδίκηση είναι πρωταρχικές ένοιες που εξετάζει η υπόθεση. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Θοδωρής Κατσαφάδος (Τζακ), Νικολέτα Βλαβιανού (Μαμά Τζίντζερ), Βαγγέλης Αλεξανδρής (Τσακ), Ανδρέας Νάτσιος (Μπεν), Φωτεινή Παπαχριστοπούλου (Βέρα), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Τομ), Πάρης Λεόντιος (Ιάσονας), Νίνα Εππα (Λιζ). Εχουμε επίσης τον Αντώνη Γαλέο στη μετάφραση, τον πατρινό μουσουργό Σταύρο Γασπαράτο στη σύνθεση, τη Θάλεια Μέλισσα στα σκηνικά, τη Βασιλική Σύρμα στα κοστούμια και τη Μελίνα Μάσχα στους φωτισμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View