Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Θρίλερ με την αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία - «Την είδαν να την παρασέρνει το νερό»

Κρήτη: Θρίλερ με την αγνοούμενη στην Αγί...

Οι πλημμύρες από τις βροχές σάρωσαν τα πάντα

Κορυφώνεται η αγωνία για τη γυναίκα που παραμένει αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία, στην Κρήτη, καθώς οι πλημμύρες από τις βροχές σάρωσαν τα πάντα λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο σύζυγος της 50χρονης αγνοούμενης στην Αγία Πελαγία δήλωσε πως αυτόπτες μάρτυρες την είδαν να προλαβαίνει να βγαίνει από το αυτοκίνητο.

Ωστόσο την είδαν και να την παρασέρνει το νερό, ενώ ήταν πια πεζή. 

Υπενθυμίζεται πως ένας άνθρωπος έχει βρεθεί ήδη νεκρός στην Κρήτη.

Τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία δείχνουν πως η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν μη αναμενόμενη. Πρόκειται για το 1/3 της βροχής που πέφτει συνολικά σε ετήσια βάση στην Κρήτη. Αυτή η ποσότητα έπεσε μέσα σε λίγες ώρες, με το Ηράκλειο και τη Σητεία να παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Και ενώ ο 50χρονος δεν κατάφερε να σωθεί, δυο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν σώες 2 γυναίκες στη Λυγαριά, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 30 άτομα σε περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή
Εν τω μεταξύ, σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο,

Συγκεκριμένα, θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη και της Γενικής Γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί περιοχές των ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή στις εν λόγω περιοχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις