Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο- Η Άννα Μαστοράκου μιλά στο thebest για το στοίχημα της επόμενης μέρας

Πάτρα: Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο- Η Ά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Την Κυριακή η εκλογική διαδικασία

Σε εκλογές προχωρά ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας, την Κυριακή 16 Oκτωβρίου από τις 07:34 π.μ. μέχρι τις 6:46 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, (Βότση 42. Πάτρα), σε ένα  εκλογικό τμήμα.

Από την εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν πέντε παρατάξεις, θα προκύψει η ανάδειξη δεκατριαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου,  Προέδρου, Αντιπροέδρου, έξι  τακτικών μελών και ισάριθμων αναπληρωματικών μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου, δέκα εκπροσώπων του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, και Τριμελούς  Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Υποψήφια θα είναι και η Άννα Μαστοράκου που ήταν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Λίγο πριν τη διαδικασία μίλησε στο thebest.gr και αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε αλλά και στο στοίχημα της επόμενης μέρας.

«Όλη αυτή η περίοδος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική κυρίως στο τομέα της δημόσιας υγείας. Αυτό που επετεύχθη ήταν μία εξωστρέφεια του Συλλόγου και σε επαφή με την κοινωνία αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Είχαμε άποψη και φωνή σε πανελλήνια κλίμακα και για όλα τα υγειονομικά ζητήματα. Το ψηφοδέλτιο μας έχει εντάξει συναδέλφους από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και είναι πολυσυλλεκτικό από άποψη πολιτικών πεποιθήσεων.

Επιδιώκουμε να δυναμώσουμε τη φωνή των γιατρών και να εκφραζόμαστε με ενιαίο τρόπο όπως έχουν καταφέρει άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Μετά τη πανδημία βλέπουμε ότι η προσέγγιση πρέπει να είναι ολιστική. Και ο νοσοκομειακός γιατρός πρέπει να καταλαβαίνει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και η πρωτοβάθμια να γνωρίζει ποια είναι τα κενά στο ΕΣΥ έτσι ώστε να υπάρχει μία ώσμωση και μία βοήθεια. Εμείς δεν βλέπουμε το δημόσιο απέναντι στον ιδιωτικό τομέα αλλά ούτε και το αντίθετο.  Τα βλέπουμε ενιαία όπως είναι και η δημόσια υγεία. Ουσιαστικά ο ασθενής περπατά μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, περιπλανιέται μέσα στο σύστημα. Αυτό που θέλουμε είναι επιτέλους να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού και του πτυχίου του. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ότι ο Έλληνας γιατρός έχει αδικηθεί και από τα χρόνια του μνημονίου. Δημιουργείται ένα τοξικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να υπάρχουν τάσεις φυγής στο εξωτερικό όπου υπάρχουν καλύτερες συνθήκες και αμοιβές.

Το πιο δύσκολο ήταν το θέμα της πανδημίας, η έγκυρη ενημέρωση των γιατρών πάνω σε επιστημονικά θέματα και οδηγίες. Από εκεί και πέρα απαιτητικό κομμάτι ήταν η επικοινωνία με τους πολίτες στους οποίους έπρεπε να δοθούν σωστά μηνύματα. Έπρεπε να αποτυπωθεί το σωστό μήνυμα για να ξέρει πώς θα συμπεριφερθεί ο πολίτης. Επιπλέον οι γιατροί έχουν υποστεί μεγάλη πίεση σε όλα τα επίπεδα και πλέον τα όρια αντοχής του συστήματος είναι μικρά. Υπάρχουν συνάδελφοι που δε βλέπουν προοπτική στο ελληνικό περιβάλλον.

Το στοίχημα λοιπόν είναι να υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο υγείας το οποίο έχει μία άλλη οπτική. Αυτή η επικοινωνία θα πρέπει να είναι πιο δημιουργική για να βρεθούν τρόποι να λειτουργεί καλύτερα το σύστημα προς όφελος των ασθενών και της δημόσιας υγείας» ανέφερε η κα Μαστοράκου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις