Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη επιχείρηση στα Κύθηρα για τη διάσωση 100 μεταναστών

Μεγάλη επιχείρηση στα Κύθηρα για τη διάσ...

Άνεμοι 8 μποφόρ στην περιοχή

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 100 μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων κοντά στο λιμάνι Διακοφτίου.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Όπως έγινε γνωστό, οι 100 μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο προσέκρουσε σε βράχια και διαλύθηκε.

Οι μετανάστες, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, είναι όλοι στη θάλασσα και οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δυσμενείς καθώς πνέουν άνεμοι 7- 8 μποφόρ.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιείται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έχουν σπεύσει 1 πλεούμενο του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. 


Σύμφωνα με το kythera.news υπάρχουν τρεις νεκροί στη θάλασσα ενώ τουλάχιστον 15 άτομα φέρεται να είναι εγκλωβισμένα στη βραχώδη ακτή. Το GRTimes αναφέρει πως έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον πέντε νεκροί και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις