Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντάσεις, προπηλακισμοί και επεισόδια στο δημαρχείο του Αιγίου με πρωταγωνιστές «θερμόαιμοους» συμβασιούχους

Εντάσεις, προπηλακισμοί και επεισόδια στ...

Δείτε φωτογραφίες

Σκηνές απείρου «κάλλους» εκτυλίχθησαν χθες Τρίτη το μεσημέρι στο δημαρχείο Αιγιαλείας με εργαζόμενους να… έρχονται σχεδόν στα χέρια με παράγοντες του δήμου ενώ οι ίδιος ο δήμαρχος παρενέβη προκειμένου να μην παρεμποδιστεί ο νομικός σύμβουλος του δήμου να ανέβει στο γραφείο του

Αφορμή ήταν η ανάκληση των προσωρινών διαταγών στην οποία προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) ως προς την παράταση των συμβάσεων των 18 προσληφθέντων με αφορμή των covid συμβασιούχων του δήμου Αιγιαλείας. Μετά την απόφαση των ασφαλιστικών που εξεδόθη όπως έχει γράψει ο «Ημ» την περασμένη εβδομάδα, το μεσημέρι της Τρίτης στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής 31ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν «Ανάκληση της από 18-07-2022 προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, Γ.Α.Κ. 72306/2022».

Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων με «μπροστάρη» την πρόεδρο Μ.Κοντεσοπούλου παρέμεναν έξω από το δημαρχείο ως μια μορφή διαμαρτυρίας. Μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής (γύρω στις μιάμιση) η πρόεδρος με αντιπροσωπεία των εργαζομένων ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου όπου παρόντες ήσαν ο αντιδήμαρχος Ν.Καραϊσκος (μιας και κατά βάση οι εργαζόμενοι απασχολούνταν στη καθαριότητα και στον τομέα Πρασίνου) και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Αφότου υπήρξε αρκετή ώρα συζήτησης με τους εργαζόμενους να κατηγορούν τη Νομική Υπηρεσία του δήμου ότι εξαντλεί τη νομιμότητα εις βάρος τους και πως σε άλλους δήμους της χώρας οι συμπεριφορές προς τους εργαζομένους covid είναι εντελώς διαφορετική, ο Δημ.Καλογερόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση βούληση της δημοτικής αρχής είναι να παραμείνουν οι εργαζόμενοι ωστόσο εάν κι εφόσον νομίμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται δεν είναι δυνατό να γίνει…  Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε δε και έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας βάσει του οποίου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κρίνονται απαραίτητοι για την απρόσκοπτη λειτουργία υπηρεσιών του δήμου.

Ο δήμαρχος , όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερήσιος της Αχαΐας, ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην παρεμποδίσουν την συνεδρίαση της Οικονομικής όπου περιελάμβανε σοβαρά θέματα όπως ο καθορισμός των δημοτικών τελών και δεσμεύτηκε να ζητήσει την απόσυρση του θέματος. Πρότεινε δε να προταχθεί το θέμα παρουσία των εργαζομένων ώστε να αναφέρουν παρουσία των συμβούλων το αίτημά τους και επανέλαβε ότι θα εισηγήτο την αναβολή του θέματος. Η πρόεδρος μετέφερε την πρόταση στους συγκεντρωμένους που όμως με μια φωνή αποφάσισαν να μην αφήσουν να γίνει η συνεδρίαση αφού όπως ανέφεραν μεταξύ τους δεν έχουν εμπιστοσύνη για το εάν όντως θα εξελισσόταν έτσι η διαδικασία και έκαναν κατάληψη σε ασανσέρ και σκάλα ώστε να μην περάσει να ανέβει κανένας σύμβουλος.

«ΚΑΡΕ –ΚΑΡΕ» ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ

Όταν άρχισαν να προσέρχονται δημοτικοί σύμβουλοι που μετέχουν στη συνεδρίαση αντιπροσωπεία των εργαζομένων περίμενε στην είσοδο και ενημέρωνε πως δεν θα επιτραπεί η συνεδρίαση και δεν θα άφηναν να περάσουν οι σύμβουλοι. Προσερχόμενοι οι Κουβαράς, Φραγκονικολόπουλος, Βασιλακοπούλου έμειναν στις παραινέσεις των εργαζομένων, όπως και ο Χρήστος Γούτος που έφτασε μέχρι τον ημιώροφο αλλά δεν επιχείρησε να προχωρήσει πιο πάνω. Από την πλευρά του ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να ανέβει στο γραφείο του δημάρχου για να είναι παρόν στη συνεδρίαση, έφτασε στον ημιόροφο όπου εκεί ξεκίνησε να δημιουργείται ένταση μεταξύ περίπου 7-8 ατόμων που δεν επέτρεπαν να περάσει, κάποιοι ωστόσο ήταν πιο «ένθερμοι». Εκείνη τη στιγμή έφτασε στον ημιόροφο και ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γ.Μπέσκος που επίσης παρεμποδίστηκε στο να περάσει προς το γραφείο του δημάρχου με κάποιους να προτάσσουν τα στήθη τους έντονα και να σπρώχνουν το νομικό σύμβουλο που από τη πλευρά του επίσης φώναζε διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά αυτή….

Όσο οι εργαζόμενοι έβαλλαν κατά του Μπέσκου ο Παπαγιαννακόπουλος πέρασε τον «κλοιό» και βρέθηκε κοντά στον πρώτο όροφο ενώ όλο το δημαρχείο ήταν «στο πόδι» από τις φωνές και στο σημείο κατευθύνθηκε και ο δήμαρχος που σε υψηλούς τόνους ανέφερε πως δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει το νομικό σύμβουλο του δήμου να ανέβει στο γραφείο του δημάρχου.

Στο προτελευταίο σκαλί Καλογερόπουλος και Παπαγιαννακόπουλος –στο τελευταίο σκαλί 2-3 εργαζόμενοι και στην άλλη πλευρά ο Μπέσκος… Φωνές, εντάσεις, σπρωξιές… Τελικά με τη παρέμβαση των ψυχραιμότερων και την Μαρία Κοντεσοπούλου εν εξάλλω για τις συμπεριφορές που έφτασαν τα πράγματα σε αυτή τη κατάσταση, το επεισόδιο έληξε και στο γραφείο του δημάρχου ανέβηκε και πάλι αντιπροσωπεία των εργαζομένων καθώς και ο νομικός σύμβουλος, ενώ είχε προσέλθει και ο γραμματέας του δήμου κ΄.Ρούσος.

Τελικά η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αναβλήθηκε λόγω ανωτέρας βίας (κατάληψη του χώρου συνεδρίασης) και αναμένεται νέα ημερομηνία που βεβαίως θα μπορούσε να γίνει και με τηλεδιάσκεψη…

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ωστόσο η υπόθεση δεν σταματάει εδώ αφού  ο μεν δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνέχεια, ο δε Γιώργος Μπέσκος ήδη λίγη ώρα αργότερα κι αφού αναζήτησε τα ονόματα των εργαζομένων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, υπέβαλλε μήνυση με τη διαδικασία του αυτοφώρου κατά δύο εκ των εργαζομένων για άσκηση σωματικής βίας και διατάραξη υπηρεσίας ενώ ανακοίνωση καταδικάζοντας τα όσα συνέβησαν εξέδωσε ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου.

Η δήλωση δε του Γ.Μπέσκου λίγη ώρα μετά, έχει πολλαπλή «ανάγνωση» μιας και το μόνο βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα μας απασχολήσει για αρκετό διάστημα.

«Οι επιθέσεις  προπηλακισμοί και τραμπουκισμοί στο πρόσωπο μου στο δημαρχείο Αιγίου από συμβασιούχους covid την ώρα που προσήλθα να ασκήσω τα καθήκοντα μου ως δικηγόρος του δημου Αιγιαλείας  δε θα με πτοήσουν στον αγώνα και προσπάθειες που κάνουμε ως νομική υπηρεσία  να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου ενάντια στα κυκλώματα που δρουν ενάντια του και στερούν σε ανέργους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να έχουν και αυτοί μέσα από νόμιμες διαδικασίες πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δήμου.

Δε θα ήθελα κάνεις δικηγόρος να βρεθεί στη θέση μου σήμερα. Και θα γίνουν όσα πρέπει για να δοθεί το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.  Οι αυτουργοί και ηθικοί αυτουργοί που βρίσκονται πίσω από αυτές τις καταστάσεις θα αποκαλυφθούν σύντομα.

Δέσμευση. Το οφείλουμε στους πολίτες, και στη Δικαιοσύνη.

Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα σε πρόσβαση στην εργασία και δε θα τα καταστρατηγεί κανένας σε όποια θέση και αν βρίσκεται» ανέφερε ο Γ.Μπέσκος.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Tο Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου καταδικάζει απερίφραστα  την απρόκλητη επίθεση με προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες που εδέχθη ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλογου Αιγίου κος Γεώργιος Μπεσκος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως νομικου συμβούλου του Δημου Αιγιαλείας και κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικης Επιτροπής, απο συμβασιούχους ορισμένου χρόνου του Δημου. Ο δικηγόρος προασπίζει τα συμφέροντα του εντολέα του έχοντας ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους , την παρέκκλιση απο τα οποια προφανώς κάποιοι επιθυμούν. Δε θα ανεχθούμε καμια απρόκλητη τρώση του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος πολλω δε μάλλον ποινικά αξιόλογη τοιαύτη ιδίως σε βάρος προσώπων που με την εντιμότητα τους  σε βάθος χρόνου , κοσμούν το Δικηγορικό Σώμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 18 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID

Αργά τη νύχτα της Δευτέρας είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων του δήμου όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Την ώρα που οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου μας ασφυκτιούν από τις ελλείψεις προσωπικού, 18 συμβασιούχοι «Covid» που προσλήφθηκαν με αφορμή την πανδημία, ενώ ουσιαστικά καλύπτουν τα μόνιμα κενά που υπάρχουν, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας προκαλεί με τις δηλώσεις της ότι ο Δήμος μας «απαλλάχτηκε» από αυτούς. Αγαπητοί συνάδελφοι της Νομικής Υπηρεσίας μπορεί εσείς να «πανηγυρίζετε» επειδή πιστεύετε ότι κερδίσατε μία ανάκληση, αλλά ο «πόλεμος» δεν χάθηκε, γιατί απλούστατα η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 12 Οκτωβρίου. Το μόνο που καταφέρατε ήταν να ακρωτηριάσετε τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας από 18 εργαζόμενους και να αναστατώσετε το εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο πρόγραμμά τους, που μάλλον αγνοείτε. Αν πραγματικά σας «ενδιέφερε» το συμφέρον του δήμου Αιγιαλείας δεν θα έπρεπε να αναλωθείτε με τόσο μεγάλο ζήλο να επισπεύσετε τις διαδικασίες ώστε να «απαλλαγεί» ο δήμος ,όπως εσείς πιστεύετε, από 18 μάχιμους και έμπειρους εργαζόμενους της Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έδωσαν ψυχή και σώμα εδώ και ενάμιση χρόνο για να διατηρούν το Δήμο μας καθαρό.

Οι 18 εργαζόμενοι συμβασιούχοι του δήμου Αιγιαλείας, όπως και άλλοι συμβασιούχοι στην Ελλάδα , πράγματι προσέφυγαν δικαστικώς ζητώντας παράταση και μονιμοποίησή τους διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου ,σύμφωνα με τις καταθέσεις υπηρεσιακών στελεχών , αιρετών και της Διοίκησης του Σωματείου μας αλλά κα με την πραγματική εικόνα του οργανογράμματος του Δήμου μας. Ο Δήμος μας, χωρίς αυτούς τους 18 εργαζόμενους, που κατά πλείστον εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας ως συνοδοί απορριμματοφόρων αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία ως εργατοτεχνίτες, θα αιμορραγούσε και θα αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στα ανταποδοτικά καθήκοντά του. Ο ι 18 εργαζόμενοι του δήμου Αιγιαλείας δικαιολογημένα στράφηκαν στη δικαιοσύνη για διεκδίκηση της μονιμότητάς τους διότι είναι αυτοί που μαζί με το ελάχιστο κουρασμένο προσωπικό, που μας έχει απομείνει , βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν να καθαρίζουν το Δήμο μας. Ο Δήμος μας οριακά και κάτω από ακραίες και πιεστικές συνθήκες λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις ανταποδοτικές υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν αδρά όλοι οι Αιγιαλείς πολίτες. Από το έτος 2021 έως σήμερα συνταξιοδοτήθηκαν από την υπηρεσία της Καθαριότητας και την Τεχνική υπηρεσία το 30% του προσωπικού που δίνει καθημερνή μάχη έξω στους δρόμους για να διατηρήσει καθαρό το Δήμο μας και μέχρι το τέλος του έτους 2022 θα συνταξιοδοτηθεί το 30-40%. Αυτό και μόνο δεν αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί , κύριοι της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;».

 πηγή κείμενομ φωτό:  Ημερήσιος της Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις