Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα στείλουν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 625 εκατ. δολαρίων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα στείλου...

Θα περιλαμβάνει κυρίως εκτοξευτήρες HIMARS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Κίεβο πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια συνολικής αξίας 625 εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνονται εκτοξευτήρες HIMARS, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία συμμετείχε και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν "δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία καθώς αμύνεται απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα για όσο χρόνο χρειαστεί", αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Η νέα αποστολή στρατιωτικών εξοπλισμών θα περιλαμβάνει κυρίως νέους εκτοξευτήρες Himars για τον ουκρανικό στρατό. Αυτά τα ισχυρά και μεγάλης ακριβείας συστήματα εκτοξευτήρων πυραύλων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες επιτυχίες των ουκρανικών στρατευμάτων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις