Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Οργασμός" εργασιών για θερμομονώσεις σε οικίες της Πάτρας, ακόμη και χωρίς "εξοικονομώ" - ΦΩΤΟ

"Οργασμός" εργασιών για θερμομ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι πολίτες προσπαθούν να κάνουν οικονομία, δαπανώντας χιλιάδες ευρώ

Οι πολίτες προσπαθούν να κάνουν οικονομία, δαπανώντας χιλιάδες ευρώ ώστε να θερμομονώσουν οικίες ακόμη και δεκαετίας. Η αλλαγή του κλίματος τα τελευταία χρόνια και οι πιο ακραίες θερμοκρασίες (χειμώνα - καλοκαίρι) δεν αφήνουν περιθώρια. Οι καταναλώσεις, είτε πρόκειται για κλιματισμό το καλοκαίρι, είτε για θερμαντικά μέσα που απαιτούν τη λειτουργία τους σχεδόν όλη την ημέρα, κάνουν και τους πατρινούς να λαμβάνουν τα μέτρα τους. 

Μια θερμομόνωση ταράτσας, στην οποία οφείλεται συνήθως και η μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας-ψύξης, κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Στην Πάτρα είναι αρκετοί εκείνοι που αυτούς τους μήνες επενδύουν σε ένα ενεργειακά αποδοτικότερο σπίτι το οποίο μοιραία πρέπει να θωρακίσουν περαιτέρω, ακόμη κι αν κατασκευάστηκε με τις προβλέψεις για μονωτικά υλικά μεταξύ των τοίχων και δεν είναι παλαιότερο από 15-25 ετών.

Οι προδιαγγραφές για μόνωση ποικίλουν ωστόσο υπάρχει η τεχνογνωσία και συνεργεία αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν τις μονωτικές επιστρώσεις με φελιζόλ, ασφαλτόπανα, μπετόν και ανακλαστικές επιφάνειες εδικού χρώματος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πολλοί είναι αυτοί που δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν - τις περισσότερες φορές μάταια- κάποιο πρόγραμμα εξοικονομώ και προγραμμάτισαν τις εργασίες, αναλαμβάνοντας το σύνολο της δαπάνης. Με την ελπίδα, το ενεργεακά θωρακισμένο σπίτι τους να τους επιστρέψει μελλοντικά τα χρήματα που κατανάλωσαν για την ενίσχυσή του, κόντρα στις υπερβολικές χρεώσεις για θέρμανση - ψύξη μέσω ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις