Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

2+1 χειμερινοί προορισμοί για να απολαύσεις τώρα, πριν «βουλιάξουν» από κόσμο

2+1 χειμερινοί προορισμοί για να απολαύσ...

Τον Οκτώβρη στη φθηνότερη εκδοχή τους

Ο Οκτώβριος είναι επιτέλους εδώ αποτελώντας μία άκρως δελεαστική ευκαιρία να οργανώσουμε ένα χαλαρωτικό διήμερο ταξίδι σε ελληνικούς must-visitπροορισμούς που σε λίγους μήνες από τώρα θα είναι… σχεδόν απλησίαστοι.

 Δεν χρειάζεται να έχεις τεράστιο budget, ούτε πολλές ημέρες άδεια. Το μόνο που απαιτείται είναι καλή διάθεση, οργάνωση και ένα διήμερο ελεύθερο.

Τρεις υπέροχοι προορισμοί για το φθινόπωρο, ορισμένοι από αυτούς πολύ κοντά στην Αθήνα, είναι ό,τι πρέπει για τις πρώτες αποδράσεις του χειμώνα, τώρα που ακόμα οι παραθεριστές είναι λίγοι, οι τιμές χαμηλότερες και η όρεξή μας για χειμερινή απόδραση ιδιαιτέρως έντονη.

Πού πάμε λοιπόν;

Αράχωβα

 Η κοσμοπολίτισσα Αράχωβα σε δύο μήνες από σήμερα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των χειμερινών παραθεριστών. Τότε θα είναι δύσκολο να βρεις κατάλυμα, αλλά και οικονομικές επιλογές τόσο σε ό,τι αφορά στη διαμονή όσο και για τη διασκέδασή σου. Τώρα, λοιπόν, είναι η καλύτερη ευκαιρία να απολαύσεις τις ομορφιές του υπέροχου αυτού χωριού.

 Η όμορφη Αράχωβα το φθινόπωρο είναι ανθισμένη και τα γραφικά σοκάκια της ήρεμα και χωρίς τη φασαρία που έπεται από Νοέμβρη. Θα ερωτευτείς τα παραδοσιακά σπίτια, τα μικρά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα, αλλά και τις παραδοσιακές ταβέρνες της με τα καταπληκτικά ψητά. Το μπρούσκο και η φορμαέλα είναι τα τοπικά προϊόντα που δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις.

Ένα διήμερο στην Αράχωβα αυτή την εποχή είναι ό,τι πρέπει για να τη γνωρίσεις σε βάθος, να την λατρέψεις και να την κάνεις ορμητήριο σου για τις γρήγορες, χαλαρές αποδράσεις κάθε χειμώνα.

 Παύλιανη

 Σε αντίθεση με την Αράχωβα, η Παύλιανη είναι ένα ορεινό χωριό που διατηρεί σχετικά χαμηλό προφίλ στον τουρισμό. Πρόκειται για ένα γραφικό και κατάφυτο μέρος στη Φωκίδα, ιδανικό για εξορμήσεις του Οκτώβρη και του Νοέμβρη. Ταξιδεύοντας μέχρι την Παύλιανη θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τον εθνικό δρυμό της Οίτης, αλλά και τον Παρνασσό.

 Το μεγάλο πλεονέκτημα του χωριού είναι πως συνδυάζει ιδανικά τα αντιθετικά τοπία και το ότι θεωρείται ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των πεζοπορικών διαδρομών και της απομόνωσης.

Τις ομορφιές της Πάυλιανης τις έχεις δει σίγουρα να φιγουράρουν σε ταξιδιωτικά posts στο Instagram, καθώς το χωριό αποτελεί ιδανική επιλογή για ολιγοήμερες εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα.

 Μετέωρα

 Αν μπορέσεις να «κολλήσεις» μια ακόμα μέρα στις διακοπές σου, πρέπει να σκεφτείς σίγουρα την επιλογή των Μετεώρων, που αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ιδιαίτερα τοπία της Ελλάδας.

Αξίζει να γνωρίζεις πως το 1988 τα Μετέωρα αναγνωρίστηκαν ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η ευρύτερη περιοχή προστατεύεται από το δίκτυο NATURA 2000, καθώς έχει σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Σε πολύ κοντινή απόσταση, θα βρεις την όμορφη και γραφική περιοχή της Καρδίτσας, η οποία αποτελεί κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό, καθώς στην ουσία είναι ένα σύμπλεγμα τεράστιων παλαιολιθικών βράχων και βυζαντινών μοναστηριών στις απότομες κορυφές τους με μοναδικά κειμήλια και τοιχογραφίες.

 Είτε επιλέξεις την Αράχωβα, είτε την όμορφη Παύλιανη είτε τα Μετέωρα, το βέβαιο είναι πως θα δεις μέρη που θα σε γοητεύσουν, στην καλύτερη μάλιστα εκδοχή τους.

 Το φθινόπωρο όλα γίνονται πιο γραφικά και όμορφα στους συγκεκριμένους προορισμούς, οπότε αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να ανακαλύψουμε τα μέρη της Ελλάδας που τον χειμώνα αποτελούν τα απόλυτα hotspots.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life