Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

4 μοναδικοί φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα

4 μοναδικοί φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Μπήκαμε στο φθινόπωρο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τις εκδρομές μας

Πανέμορφα γραφικά χωριουδάκια, πέτρινα σοκάκια, βόλτες στο βουνό, παραδοσιακό φαγητό, σε παραδοσιακούς ξενώνες είναι όλα αυτά που σε κάνουν να θέλεις να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου για την επόμενη φθινοπωρινή σου απόδραση.

Ζαγοροχώρια
Το Ζαγόρι είναι περιοχή στην οροσειρά της Πίνδου στην Ήπειρο και αποτελείται από 46 παραδοσιακά χωριουδάκια, τα γνωστά Ζαγοροχώρια. To κάθε χωριουδάκι έχει τη δική του ομορφιά και σίγουρα ο κάθε επισκέπτης βρίσκει αυτό που του ταιριάζει.

Αν προτιμάς μια πιο τουριστική και κοσμοπολίτικη απόδραση στα Ζαγοροχώρια τότε το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, η Αρίστη και ο Βίκος είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αν όμως θέλεις να απολαύσεις λίγες στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φύση τότε ιδανικά είναι τα χωριά του κεντρικού και ανατολικού Ζαγοριού όπως η Βίτσα, το Μονοδένδρι, το Τσεπέλοβο και οι Κήποι.

Μην παραλείψεις να επισκεφτείς την χαράδρα του Βίκου για να θαυμάσεις την υπέροχη θέα από ψηλά και να κάνεις πεζοπορία ή ράφτινγκ αν είσαι πιο τολμηρός στον ποταμό Βοϊδομάτη.

Πήλιο
Στο Πήλιο, το φθινόπωρο, οι αποχρώσεις της φύσης και των δέντρων το κάνουν μαγικό και ιδανικό προορισμό για μια σύντομη απόδραση. Τα πέτρινα σπίτια, τα γραφικά σοκάκια, οι πανέμορφες πλατείες και τα παραδοσιακά μαγαζάκια διατηρούν ζωντανή την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και την παράδοση σε κάθε χωριό του.

Η Μακρυνίτσα και η Πορταριά είναι από τα πιο γνωστά και κοντινά στο Βόλο χωριά ενώ οι Μηλιές και η Βυζίτσα ξεχωρίζουν για τους εντυπωσιακούς ξενώνες. Η Τσαγκαράδα είναι το χωριό που αντιπροσωπεύει την πηλιορείτικη ομορφιά συνδυάζοντας την άγρια ομορφιά του βουνού και τη θέα προς το Αιγαίο.

Καλάβρυτα
Τα Καλάβρυτα απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και είναι η ιδανική εκδρομή για κάθε εποχή.

Αξίζει περίπατο στον γραφικό πεζόδρομο με τις καφετέριες και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν και άλλα αξιόλογα μέρη να επισκεφτείς όπως το Σπήλαιο των Λιμνών με τις 13 κλιμακωτές λίμνες του.

Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι η απίστευτη διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο που ξεκινά από τον σταθμό του Διακοπτού και να επισκεφτείς τα δύο ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου.

Καρπενήσι
Το Καρπενήσι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 960 μέτρων στο όρος Βελούχι και αναμφισβήτητα είναι το «διαμάντι» της Στερεάς Ελλάδας. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της φύσης τους χειμερινούς αλλά και τους φθινοπωρινούς μήνες.

Γραφικά σοκάκια για χαλαρές βόλτες και εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό είναι αυτά που χρειάζεσαι σε μια φθινοπωρινή απόδραση. Ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ευρυτανίας που πρέπει να επισκεφτείς είναι το Φαράγγι ΠάνταΒρέχει.

Αν και ο δρόμος για να φτάσεις εκεί είναι λίγο δύσβατος, μόλις φτάσεις εκεί θα μαγευτείς από το τοπίο. Ακόμη μια ξεχωριστή διαδρομή είναι και αυτή προς την Ιερά Μονή Προυσού μέσα στα έλατα και το απόκρημνο φαράγγι από κάτω.

Αν αντέχεις λίγο ακόμα περπάτημα μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Ο καταρράκτης και οι απότομοι βράχοι σίγουρα θα σε μαγέψουν.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life