Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ο Κατσιφάρας φεύγει, ο Σιδηρόπουλος έρχεται- Η επόμενη μέρα

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ο Κατσιφάρας φεύ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr

Σε ρόλο περιφερειακού συμβούλου θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Σιδηρόπουλος, «το επόμενο διάστημα θα ενταχθώ ως περιφερειακός σύμβουλος. Ξέρω ότι έχει γίνει μία συζήτηση από τους 17 περιφερειακούς συμβούλους και έχουν αποφασίσει να συσταθεί μία επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τους τρεις πρώτους σε κάθε νομό  και θα αναλάβει να διερευνήσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής.

Σε αυτή την διαδικασία όπου η εκλογή του επικεφαλής θα γίνει από τους 17, όπως προβλέπει ο νόμος, θα συμμετάσχω κι εγώ από τη στιγμή που Απόστολος Κατσιφάρας αποχωρεί από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου. Το επόμενο βήμα λοιπόν μέσα στο επόμενο 15νθήμερο είναι να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Ομολογώ ότι  δεν έχω προλάβει να διερευνήσω υποψηφιότητες και να συζητήσω με περιφερειακούς συμβούλους, άρα δεν έχω ακόμα εικόνα.

Από εκεί πέρα από την πλευρά του  ΣΥΡΙΖΑ—ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η επιτροπή αυτοδιοίκητου σχεδιασμού με υπεύθυνο τον Χρήστο Σπίρτζη. Συμμετέχει ο τομεάρχης  εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Κατερίνα Κνήτου. Η επιτροπή έχει συνεδριάσει πολλές φορές, έχει σταλεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου μία εγκύκλιος προς τις νομαρχιακές επιτροπές. Αυτή η κίνηση μας έδωσε το έναυσμα να προχωρήσουμε σε εσωκομματικές σκέψεις σχετικά με τα αυτοδιοικητικά.  Πιο συγκεκριμένα, εγώ ως συντονιστής, ο Ανδρεας Ριζούλης ως αναπληρωτής συντονιστής και ο υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης νομαρχιακής, Αντώνης Κότσαλης, πήγαμε στους τέσσερις περιφερειακούς δήμους Αίγιο, Καλάβρυτα, Ερύμανθο και δυτική Αχαΐα για να συναντηθούμε με τις συντονιστικές επιτροπές των οργανώσεων .

Ανοίξαμε τον διάλογο. Η πρώτη δουλειά που κάναμε ήταν να πούμε ότι ξεκινάμε τη συζήτηση για τα αυτοδιοικητικά. Κάναμε μία καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης σε κομματικά μέλη, φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις 15 Μαΐου και μετά έχουν έρθει πολλά νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Γίνεται καταγραφή και των βασικών θεμάτων που απασχολούν κάθε Δήμο. Ξεκίνησε και η κουβέντα για συνεργασίες. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε ανοιχτά, πλουραλιστικά, πολύχρωμα, πλατιά δημοκρατικά ψηφοδέλτια νίκης. Δε μιλάμε για κομματικά ψηφοδέλτια αλλά για ψηφοδέλτια που θα εκφράζουν αυτό που λέμε προοδευτικό- δημοκρατικό χώρο. Η ίδια κατεύθυνση υπάρχει και σε επίπεδο Περιφέρειας με σκοπό να την διεκδικήσουμε και να περάσει σε προοδευτικά χέρια και διακυβέρνηση Αυτό αντιστοιχίζεται και με τον κεντρικό πολιτικό στόχο. Η γενναία πολιτική πράξη του Απόστολου Κατσιφάρα να ανακοινώσει την αποχώρησή του και ότι δεν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης λειτουργεί ως καταλύτης. Βοηθά στις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη, κεντρικά και τοπικά. Θέλουν χρόνο για να ολοκληρωθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και σε πολιτιστική γραμματεία αλλά και σε κεντρική επιτροπή.

Στόχος μας είναι με το  νέο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία του, να γνωρίζει τα πλατιά αυτοδιοικητικά και δημοκρατικά- προοδευτικά σχήματα που θα στηρίξει στο δρόμο προς τις περιφερειακές εκλογές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις