Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε οχηματοπομπή στη Ζαπορίζια: Πάνω από 20 άμαχοι νεκροί

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε οχηματοπομπή στ...

Άμαχοι όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε οχηματοπομπή η οποία μετέφερε Ουκρανούς πολίτες κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής από το χτύπημα υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες, όλοι τους άμαχοι.

 «Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε αυτοκινητοπομπή πολιτών στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να φύγουν για τα κατεχόμενα εδάφη για να παραλάβουν τους συγγενείς τους και να παραδώσουν βοήθεια. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο», έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ.

 

 

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια φρικτή σκηνή με νεκρούς και τραυματίες να κείτονται στο δρόμο, ενώ αναφορές αναφέρουν ότι το κομβόι χτυπήθηκε περισσότερες από δώδεκα φορές.  Σε ένα βίντεο, που τραβήχτηκε μέσα από ένα κοντινό κτίριο, ακούγεται μια γυναίκα να κλαίει με λυγμούς λέγοντας επανειλημμένα: «Νεκροί άνθρωποι κείτονται εκεί». Τουλάχιστον ένας κρατήρας ήταν ορατός σε άλλες εικόνες που έδειχναν αυτοκίνητα που είχαν δεχτεί όλη τη δύναμη της έκρηξης.
Η επίθεση σημειώνετα την ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει επίσημα μια δήλωση προσάρτησης τμημάτων της κατεχόμενης Ουκρανίας μετά από εικονικά δημοψηφίσματα των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ της κατοχής.  Τις ώρες πριν από την επίθεση, η Ρωσία εξαπέλυσε πλήγματα σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της κοντινής πόλης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις