Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τουρκία: Η Ελλάδα προκαλεί - Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμη μέθοδο για τα δικαιώματά μας

Τουρκία: Η Ελλάδα προκαλεί - Θα χρησιμοπ...

Όσα συζητήθηκαν

Ύστερα από τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία στην Άγκυρα, με την Ελλάδα να βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγός Atilla Gülan και ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu.“Οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση για το Συμβούλιο Ασφαλείας.

“Να έρθουν στα λογικά τους, οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας”.

Επιπλέον, “καλέσαμε τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων της Κύπρου, καθώς είναι μία απόφαση αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ”. 

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε χθες στο θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών μας λέγοντας: «Ξέρουμε πολύ καλά τις προθέσεις αυτών που μας προκαλούν. Τα όπλα που έχουν συγκεντρώσει στην Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για μας. Η ισχύς μας τα ξεπερνάει αυτά. Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί όσον αφορά στην άμυνά της. Η στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν θα σας σώσει».

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρει: Παρά τις εκκλήσεις μας να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της και εξετάστηκαν όλες οι προκλητικές ενέργειες.  

Η Ελλάδα απομακρύνεται από την λογική που έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει νατοϊκές ενέργειες και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα

Τονίστηκε ότι δεν θα διστάσουμε  να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας

Καλούμε σε εκλογίκευση τους κύκλους που παροτρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποίησει τα νησιά τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις