Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Κραυγή αγωνίας» στις λαϊκές- «Ακόμα και τα 5 ευρώ είναι πολλά»- Πτώση 50% στα τρόφιμα, 40% στα ρούχα

Πάτρα: «Κραυγή αγωνίας» στις λαϊκές- «Ακ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε στο thebest.gr

Ως τραγική χαρακτηρίζουν την κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες που εργάζονται και πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές, στην Πάτρα. Οι τσάντες των καταναλωτών δεν γεμίζουν με άδεια τσέπη ενώ ακόμα και σε περιοχές που κάποτε υπήρχε κίνηση την ημέρα της λαϊκής αγοράς, η πτώση αγγίζει μέχρι και το 50%.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Τζίμης Γιαννακόπουλος, «το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην Πάτρα, η τσέπη του καταναλωτή αδειάζει παντού. Όλοι ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα και ξοδεύουν μέχρι 5-10 ευρώ. Καρότσια δεν χρειάζονται πλέον και οι σακούλες δε γεμίζουν. Αυτή τη στιγμή οι λαϊκές αγορές υπολειτουργούν. Απόδειξη πως αυτή τη στιγμή είναι 13:30 και μπορώ να σας μιλάω, δεν χρειάζεται να βρίσκομαι στον πάγκο μου, δεν υπάρχει ψυχή.

Ακόμα και μεγάλες λαϊκές όπως στην οδό Κιλκίς την Πέμπτη ή στα Ζαρουχλέικα, το Σάββατο, η πτώση αγγίζει το 40-50%. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει αύξηση στην τιμή των προϊόντων, αυτό γίνεται μόνο σε περίπτωση έλλειψης. ‘Έχουμε απορροφήσει τα έξοδα και έχουμε διατηρήσει στις τιμές στα ίδια επίπεδα. Μάλιστα, σε σχέση με πέρσι, τα  8 στα 10 προϊόντα είναι πιο φθηνά. Δεν υπάρχει όμως αποτέλεσμα. Τα έξοδα έχουν διπλασιαστεί και ο τζίρος έχει πέσει στο μισό» λέει και εκφράζει το φόβο του σχετικά με το αν και πότε θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

«Η ακρίβεια στην ενέργεια έχει φέρει σοβαρό πρόβλημα. Πώς μπορεί να ξοδέψει κανείς χρήματα όταν αγωνιά για τη στιγμή που θα έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος» καταλήγει ο κ. Γιαννακόπουλος. 

Μειωμένη είναι η κίνηση και στα ρούχα. Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Νατάσα Καλούδη, «πάντα ο Σεπτέμβριος δεν ήταν η καλύτερη μας εποχή, όμως αυτό που ζούμε φέτος δεν έχει προηγούμενο. Η μείωση φτάνει το 30-40% και αφορά ακόμα και στα παιδικά ρούχα που πάντα είχαν ζήτηση. Οι τιμές κυμαίνονται από 5-15 ευρώ όμως και το πεντάευρω φαίνεται σε κάποιους μεγάλο ποσό. Ο κόσμος ψωνίζει με το σταγονόμετρο τη στιγμή που έχουμε απορροφήσει τα έξοδα που προκύπτουν από τις αυξήσεις στα κόστη μετακίνησης κ.α.

Ο κόσμος θέλει να ψωνίσει αλλά δεν μπορεί. Αρκετοί αναζητούν λύσεις ακόμα και σε μεταχειρισμένα ρούχα με 1 ευρώ. Περιμένουμε με αγωνία τον Οκτώβριο που μαζί με τον Νοέμβριο είναι καλοί μήνες για τον κλάδο μας. Αν δεν υπάρξει κίνηση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό και πώς θα βγει ο χειμώνας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις