Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Συνάντηση Τριανταφυλλόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Αιγιάλεια: Συνάντηση Τριανταφυλλόπουλου ...

με στόχευση την παρουσία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αιγιάλεια.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ΄. Σέρκο Χαρουτουνιάν πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης –Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας –Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, με στόχευση την παρουσία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αιγιάλεια.

Με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την ίδρυση γεωργικής σχολής στην Αιγιάλεια αναλύθηκαν εκτενώς ποιες ειδικότητες γεωργικής ανάπτυξης μπορεί να είναι ελκυστικές για τις σύγχρονες καλλιέργειες, με την ίδρυση σχολής Οίνου και Αμπέλου πάντα στο «τραπέζι» και παράλληλα εξετάστηκαν τα βήματα που απαιτούνται για την ίδρυση σχολής και την παρουσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην περιοχή μας.

Με αφορμή τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ο αντιδήμαρχος κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε: «Η δημοτική αρχή προχωρά με πολύ προσεκτικά βήματα τις συζητήσεις με τους θεσμικά αρμοδίους, για την υλοποίηση ενός στόχου ετών που μέχρι σήμερα παραμένει ανεκπλήρωτος. Με τον κ΄.Χαρουτουνιάν που ως πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού είναι ο καθύλην αρμόδιος για να προχωρήσει σοβαρά η όποια συζήτηση, ανοίξαμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας που ευελπιστούμε ότι άμεσα θα επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα».

 

 

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων & τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής-διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα.

 

Σήμερα ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει παρουσία σε έξι πόλεις ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα λειτουργεί τις εξής Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης:

 

1. Αττικής - ΚΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, με ειδικότητα: Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών & Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος

 

2. Ηρακλείου - ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (Γ.Σ.) ΜΕΣΣΑΡΑΣ, με ειδικότητα: Τεχνικός Θερμοκηπίων & Καλλιεργειών υπό κάλυψη

 

3. Ιωαννίνων - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, με ειδικότητα: Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

 

4. Λάρισας - ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ με δύο (2) ειδικότητες: α. Διαχειριστής Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων & β. Τεχνικός Συντήρησης & Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων

 

5. Κορίνθου - ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (Γ.Σ.) ΝΕΜΕΑΣ, με ειδικότητα: Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

 

6. Τρικάλων - ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, με ειδικότητα: Τεχνικός Ξυλογλυπτικής & Εφαρμογές σε ξύλινες κατασκευές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις