Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλιμάκιο του ΟΑΣΠ στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό – Κλειστό το Ναυάγιο για τους επισκέπτες

Κλιμάκιο του ΟΑΣΠ στη Ζάκυνθο μετά τον σ...

Κλειστή η παραλία από στεριά και θάλασσα

Mετά τις κατολισθήσεις που προκάλεσε στην περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο ο σεισμός των 5,4 ρίχτερ, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα , η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Η συνεδρίαση μετά το σεισμό, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων και αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστή η περιοχή του Ναυαγίου για όλους, τόσο από την στεριά, όσο και από την θάλασσα, υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων.

Επίσης, κλιμάκιο σεισμολόγων και γεωλόγων του ΟΑΣΠ, αναμένεται στη Ζάκυνθο, ώστε να επισκεφθεί το Ναυάγιο και να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Από το ρήγμα της Κεφαλονίας τα 5,4 Ρίχτερ του τρόμου

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7 σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο μέγεθος αυτό των 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος, Σπύρος Τάσσος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τον σεισμό και τους κινδύνους κατολισθήσεων.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τονίζεται ότι κάθε φορά που γίνεται ένας σεισμός, να μην συζητάμε εάν και πότε θα γίνει ο επόμενος ή αν οι σεισμοί προβλέπονται ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε έτοιμοι να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες του σεισμού όσο είναι δυνατόν», ανέφερε αρχικά.

«Στην περίπτωση του «Ναυαγίου», εκεί είναι μία περιοχή που έχει πρόβλημα. Πρέπει να παρθούν μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων, αυτός είναι ο κίνδυνος. Εάν χρειαστεί θα πρέπει να κλείσει και η παραλία, δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή των ανθρώπων από έναν σεισμό. Η παραλία είναι επικίνδυνη προφανώς», συμπλήρωσε.

«Μπορούν να γίνουν εργασίες πρόληψης για να μην πέσουν τα βράχια και μέτρα αντιστήριξης. Ο σεισμός 5,4 ρίχτερ είναι νοτιοδυτικά από το Ληξούρι, δεν υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος σεισμός να προκαλέσει κάτι σε κατοικημένη περιοχή», κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις