Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Χρυσός Σταυρός του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου στον παραιτηθέντα μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Απονεμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τον Χρυσούν Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, ο οποίος παραιτήθηκε, ως έκφραση ευαρέσκειας και ευχαριστιών για όσα προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας.

Η απονομή έλαβε χώρα πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε χθες και σήμερα, για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, κατά τις συνεδρίες της η ΔΙΣ ενέκρινε:

- Τα πρακτικά των προηγούμενων συνεδριών.

 - Την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών θεμάτων και Καταστάσεων για τη διοργάνωση εκδήλωσης τον προσεχή Οκτώβριο στην Αθήνα, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα πρακτικά του συνεδρίου με θέμα «Η γυναίκα στην σκιά της βίας. Η ποιμαντική ευθύνη και οπτική των θρησκειών». Το συνέδριο διοργάνωσε η ως άνω Συνοδική Επιτροπή στην Αλεξανδρούπολη, από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (διά του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας), την τότε Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και τους Μουφτήδες των Μουφτειών της Θράκης. Τα πρακτικά εξεδόθησαν από το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί καρπό συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας, διά της αρμόδιας υφυπουργού Οικογενειακής, Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα, με το οποίο αναλαμβάνεται η υποστήριξη και η εκπαίδευση των στελεχών που εργάζονται στο πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας». Επίσης, με την ευθύνη του προγράμματος, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παραπομπής για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας (210 2023568).- Την πρόταση της Επιτροπής Διοίκησης της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ) περί διοργανώσεως δύο διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση και πρώτη κυκλοφορία του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ».

- Την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος για τον ορισμό της 2ας Οκτωβρίου ως ημερομηνίας έναρξης της νέας κατηχητικής περιόδου.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας, ο γενικός διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο και τα μέλη της ΔΙΣ σχετικά με την ένταξη χρηματοδότησης του έργου «Καταγραφή, αξιολόγηση και επίλυση εκκρεμοτήτων της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας», στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 21 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και αναμένεται να ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και άλλες που έχουν εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον.Τέλος, η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

 

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις