Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Η γέννηση του Φυsea πρόσθεσε μια ξεχωριστή νότα στο φετινό καλοκαίρι μας

Η γέννηση του Φυsea πρόσθεσε μια ξεχωρισ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ένα μοναδικό στο είδος του all day beach bar restaurant που οραματίστηκε ο Ακης Καραβιώτης και αγαπήθηκε μεμιάς

Tις ωραιότερες μέρες του Σεπτεμβρίου διανύει το Φυsea, το all day beach bar restaurant που «τάραξε τα νερά» στο καλοκαιρινό σκηνικό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής ενώ προσέλκυσε και το ενδιαφέρον εκλεκτικού κόσμου εκτός των στενών, τοπικών συνόρων. Το νέο, μεγαλεπίβολο project του επιχειρηματία Ακη Καραβιώτη, που άλλαξε την… παραθαλάσσια γεωγραφία μας, συστήνοντας ένα καινούριο hot spot θερινής απόλαυσης, είναι πραγματικά μοναδικό στο είδος του.

Με έμπνευση το ειδυλλιακό τοπίο της Ροδινής που συνδέει βουνό και θάλασσα προέκυψε το όνομά του. Στην δροσερή – και ως τώρα άγνωστη- βοτσαλωτή παραλία που κατηφορίζει γεμάτη ελληνοπρεπή  ελαιόδεντρα προσφέροντας μια «πριβέ» αίσθηση, ανακαλύψαμε τις πιο αναπαυτικές, ξύλινες ξαπλώστρες και πουφ με full service υπηρεσίες. Στο επάνω διάζωμα lounge καθιστικά, πλούσιο μπαρ και σύγχρονες ξύλινες τραπεζαρίες για φαγητό.

Το Φυsea, παρά τους άπλετους χώρους του, δεν «φωνάζει» στυλιστικά. Εχει διαμορφωθεί με  διακριτική, μινιμαλιστική ματιά και γαλήνιους τόνους που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά ολόγυρα με κάποιες λεπτομέρειες που υπαινίσσονται την αρχιτεκτονική κουλτούρα του τόπου μας.  

 

Ο Ακης Καραβιώτης πλαισιωμένος από πολυμελές team, επιθυμούσε να προσφέρει στους πατρινούς «το κάτι άλλο». Ένα χώρο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ονομαστά στέκια σε κορυφαία θέρετρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα το Φυsea αφυπνίζει τον επισκέπτη για την οικολογική μαγεία που μας περιτριγυρίζει τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης.

Προερχόμενος από μια οικογένεια συνδεδεμένη με την εστίαση εδώ και τρεισίμισι δεκαετίες, ο Ακης τόλμησε να αποστασιοποιηθεί από τα δεδομένα και τις συμβατικές «γειτονιές» καταστημάτων διασκέδασης και πέτυχε. Απαιτήθηκε όπως ομολογεί μια τεράστια προσπάθεια.

Στο γευστικό κομμάτι εμπιστεύθηκε τον έμπειρο σεφ Γιάννη Κοσμαδάκη (από το Malconi’s στο Κολωνάκι) και τον ταλαντούχο Παναγιώτη Μουστακόπουλο (συνεργάτη και στο Big Ben) παρουσιάζοντας μια creative κουζίνα με μεσογειακές και πολυεθνικές αναφορές. Στα γλυκίσματα που επίσης παντρεύουν Ελλάδα, διεθνείς επιρροές και προσωπική φαντασία επέλεξε το όνομα του Γιάννη Ζιντίλη. (Σου «μένει» όντως το κατακερματισμένο γαλακτομπούρεκο με κρέμα σιμιγδάλι και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης).

Επιχειρώντας έναν μίνι απολογισμό για ένα παράτολμο εγχείρημα που ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 64 μέρες προσελκύοντας κοινό όλων των ηλικιών, θα λέγαμε πως προέκυψε αναμφίβολα ένα άλμα. Υπερβατικό από κάθε πλευρά.

_

Κάτω Ροδινή, Πάτρα,

Facebook: Fysea_rodini

Instagram: fysea_rodini

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life