Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού

Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Ηλείας...

Στις 7/10 η εκλογή του διαδόχου του

Δεκτή έγινε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η παραίτηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, μετά από 41 έτη ποιμαντορίας στην περιοχή.

Η εκλογή του διαδόχου του Επισκοπικού θρόνου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου.

Πιθανότερος διάδοχος φέρεται να είναι ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος Μπαχός, που αποτελεί και επιθυμία του παραιτηθέντος Μητροπολίτη Ηλείας.

Να σημειώσουμε ότι δύο φορές έχει βρεθεί εν χηρεία η Μητρόπολη Ηλείας και οι δύο Σεπτέμβριο. Η πρώτη με τον θάνατο του Μακαριστού Αθανάσιου στις 2 Σεπτεμβρίου 1981 και η δεύτερη σήμερα 5 Σεπτεμβρίου με τον διάδοχό του κ.κ. Γερμανό.

Στην ανακοίνωση της η ΔΙΣ αναφέρει:

“Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε αποδεκτή την υποβληθείσα παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού και αποφάσισε να του απονείμει τον Χρυσούν Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε προσεχή Συνεδρία Της”.

Το βιογραφικό του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ (κατά κόσμον Ιωάννης Παρασκευόπουλος του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας) γεννήθηκε στον Καρδαμά Ηλείας τον Φεβρουάριο του 1932 όπου ετελείωσε το Δημοτικόν Σχολείον. Το 1946 εγγράφεται εις την Επτατάξιον Εκκλησιαστικήν Σχολήν Κορίνθου και το 1953 εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφοιτήσας τον Φεβρουάριον του 1958.

Στρατευθείς υπηρέτησεν επί 30 μήνες εις τον Στρατόν ξηράς και την Αεροπορίαν, ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός.

Στις 8 Νοεμβρίου 1960 κείρεται μοναχός εις την Ι. Μονήν Παναγίας Σκαφιδιάς από τον Μητροπολίτην Ηλείας Γερμανόν και μετονομάζεται εις Γερμανόν. Την 20ην Νοεμβρίου του ιδίου έτους χειροτονείται Διάκονος εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καρδαμά και την 6ην Δεκεμβρίου Πρεσβύτερος εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου υπό του Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, χειροθετηθείς Αρχιμανδρίτης. Υπηρέτησεν επ' ολίγον ως Εφημέριος εις τις Ενορίες Βρανά – Βαρθολομιού και Σκουροχωρίου και τον Σεπτέμβριον του 1961 διωρίσθη τακτικός Ιεροκήρυξ και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσυγκελλεύων, μη υπάρχοντος Πρωτοσυγκέλλου.

Τον Μάρτιον του 1979 διωρίσθη Α' Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την 1ην Οκτωβρίου 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Ηλείας.

Την 3ην Οκτωβρίου 1981 εχειροτονήθη Επίσκοπος εις τον Ι. Ναόν Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου ΣΕΡΑΦΕΙΜ και την 24ην Οκτωβρίου ενεθρονίσθη εις τον Ι. Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου, διακονών Αρχιερατικώς μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις