Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Συναυλία αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Συναυλία αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη ...

Στο Ηρώδειο - Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την στήριξη των σωματείων-μελών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Δίπλα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θα βρεθεί ακόμα μια φορά η αγαπητή Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με μία φιλανθρωπική συναυλία στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου, κάτω από την Ακρόπολη, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια αυτή την φορά θα ερμηνεύσει τα τραγούδια της αξέχαστης πρωταγωνίστριας του θεάτρου και του κινηματογράφου με τη διεθνή ακτινοβολία, Μελίνας Μερκούρη, τραγούδια που είναι γνωστά από τον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και τις στιγμές της εξορίας της διάσημης Ελληνίδας στο Παρίσι.

Η Μελίνα Μερκούρη που απεβίωσε στις 6 Μαρτίου 1994, είχε διατελέσει και Υπουργός Πολιτισμού τη δεκαετία του ΄80 και επί θητείας της αφ’ ενός ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο και αφετέρου θέσπισε & οργάνωσε τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα ενώ δημιούργησε & τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης με την Αθήνα να αναλαμβάνει πρώτη τη διοργάνωση.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη συναυλία της 14ης Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ερμηνεύσει τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους των Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Ρίτσου, Μιχάλη Κακογιάννη, Βαγγέλη Γκούφα, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, κ.α.

Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στην δυναμική, εκρηκτική γυναίκα διεθνούς εμβέλειας, Μελίνα Μερκούρη που άφησε το αποτύπωμα της στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την στήριξη των σωματείων-μελών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Τιμή εισιτηρίων: Διακεκριμένη: 70 ευρώ, Α' Ζώνη: 50 ευρώ,

Β' Ζώνη: 30 ευρώ, Άνω Διάζωμα: 20 ευρώ.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture