Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το αξέχαστο καλοκαίρι μιας 8χρονης: Συνομιλεί με αστροναύτη από τον ISS

Το αξέχαστο καλοκαίρι μιας 8χρονης: Συνο...

Πατέρας και κόρη είναι φανατικοί του διαστήματος και των ραδιοσυχνοτήτων

Όταν η Ιζαμπέλα Πέιν θα επιστρέψει στο σχολείο της τον Σεπτέμβριο, θα διηγηθεί μια ιστορία που λίγοι συμμαθητές της πρόκειται να πιστέψουν.

Στην επιτομή του «στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή» το 8χρονο κορίτσι από το Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίαςσυνομίλησε με τον Αμερικανό αστροναύτη Kjell Lindgren, ο οποίος βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό ραδιοερασιτέχνη του πατέρα της.

Ήταν στις 2 Αυγούστου όταν ο πατέρας της Ισαμπέλα, η οποία είχε μόλις πάει για ύπνο, την ξύπνησε και την έβαλε να καθίσει στο πομποδέκτη του τοποθετώντας ένα μικρόφωνο στο πρόσωπό της.

«Η αντίδρασή μου ήταν σαν ‘γιατί μου το κάνεις αυτό; Θέλω να κοιμηθώ’», είπε το κορίτσι στο CNNi αφηγούμενη το περιστατικό.
 
Καθισμένη στα πόδια του πατέρα της, είπε στον αστροναύτη το όνομα και την ηλικία της: «Ο τόνος της φωνή του άλλαξε αμέσως: από κανονικός έγινε χαρούμενος», θυμάται η 8χρονη. «Μπορούσες να ακούσεις το χαμόγελό του».

«Μόλις τον άκουσα ενθουσιάστηκα, νόμιζα ότι ήταν όνειρο», διηγείται.
 
 Ο πατέρας της Ιζαμπέλα, ο 42χρονος Μάθιου Πέιν, κατέχει ερασιτεχνική ραδιοφωνική άδεια εδώ και 22 χρόνια. Είπε ότι οι συνήθως οι συνομιλίες με αστροναύτες είναι συνοπτικές -με μια σύντομη αναφορά στο σήμα και πληροφορίες για το όνομα, την ιδιότητα και ένα σύντομο «ευχαριστώ» και «αντίο».

 
 

«Βρίσκονται στον ουρανό από πάνω μας για μόλις 10 με 15 λεπτά και όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι επιζητούν αυτού του είδους την εμπειρία», εξήγησε προσθέτοντας ότι ο ISS διαθέτει έναν ερασιτεχνικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος χρησιμοποιείται από τους αστροναύτες για να επικοινωνούν με σχολεία όσο διάστημα βρίσκονται σε τροχιά.

Πατέρας και κόρη είναι φανατικοί του διαστήματος και των ραδιοσυχνοτήτων, ενώ τον Απρίλιο του 2016 ο Πέιν μεσολάβησε σε τοπικό σχολείο, ώστε οι μαθητές να μιλήσουν με τον Βρετανό αστροναύτη Τιμ Πικ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στον ISS.

Τότε η Ισαμπέλα ήταν μόλις 2 ετών και ο πατέρας της την είχε, όπως και στο φετινό συμβάν, στα πόδια του.

Μετά από εκείνη την αξέχαστη βραδιά του Αυγούστου, η Ισαμπέλα έχει ανταλλάξει ηλεκτρονική αλληλογραφία με τη NASA, μια καλή προετοιμασία δεδομένης της μακροπρόθεσμης φιλοδοξίας της να γίνει ειδική επικοινωνίας στη διαστημική υπηρεσία.

«Θέλω να μιλώ με τους αστροναύτες και να τους ρωτάω, για παράδειγμα: ‘Καλημέρα Σαμ, είναι όλα εκεί πάνω όπως θα έπρεπε να είναι;’».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις