Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των Αφγανών γυναικών που ζουν κάτω από τη σκιά των Ταλιμπάν

Η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των Αφγανών...

«Δεν μπορεί να τελειώσει εδώ»

Η Αντζελίνα Τζολί έχει δημιουργήσει λογαριασμό στο Instagram, όχι όμως για να ανεβάζει φωτογραφίες και στιγμές από την ζωή της. Η ηθοποιός μέσω του λογαριασμού έχει στόχο να επικοινωνεί τις ακτιβιστικές τις δράσεις με τον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου εξουσίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η Αντζελίνα Τζολί έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από ένα κείμενο που έγραψε και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΤΙΜΕ.
Μέσω αυτού, η  ηθοποιός αναφέρθηκε στη φρίκη που εξακολουθούν να βιώνουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν εξαιτίας του καταπιεστικού καθεστώτος.

Θυμήθηκε μάλιστα τη συνάντηση με μία νεαρή πρόσφυγα στη Ρώμη, η οποία ήθελε μόνο λίγους μήνες για να ολοκληρώσει με τις σπουδές της στην ιατρική, υπογραμμίζοντας πως οι μικρότερες αδερφές του κοριτσιού στερήθηκαν την εκπαίδευσή τους.

 «Μέσα σε μία νύχτα, εκείνες και 14 εκατομμύρια ακόμα Αφγανές γυναίκες και κορίτσια έχασαν το δικαίωμά τους να πάνε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, το δικαίωμα να εργάζονται και το δικαίωμα στην ελευθερία της κίνησης», έγραψε η ηθοποιός στο άρθρο της και χαρακτήρισε την πρόοδο των Αφγανών γυναικών την τελευταία εικοσαετία «ένα λαμπερό φως μέσα στα χρόνια της συνεχούς βίας που εντέλει ανατράπηκε με απίστευτη ταχύτητα».

Μέσα από το προφίλ της στο Instagram η Αντζελίνα Τζολί μοιράστηκε έναν σχετικό σύνδεσμο και δύο φωτογραφίες. Στη δεύτερη έγραψε σε μαύρο φόντο: «H μεγαλύτερη αντίσταση στην ανατροπή των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν δεν προήλθε από ξένες δυνάμεις, αλλά από τις ίδιες τις Αφγανές γυναίκες που βγήκαν στους δρόμους».

Τέλος, δεν απέφυγε την κριτική στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποσύρει τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν, αποκαλώντας την κίνηση αυτή ως το χειρότερο πιθανό βήμα.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης έγραψε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να τελειώσει εδώ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight