Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στη Θάσο: Καίει δάσος με πεύκα- Τραυματίστηκαν εθελοντές

Φωτιά στη Θάσο: Καίει δάσος με πεύκα- Τρ...

Δεν απειλούνται σπίτια

Με το πρώτο φως της μέρας, τα εναέρια μέσα ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στη Θάσο χθες (10.08.2022) το βράδυ και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά στη Θάσο ξέσπασε στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς, περίπου στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, κοντά στις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια και οι κατασκηνώσεις, δεν λειτουργούν. Η μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν δύσκολη, αλλά ευτυχώς δεν περιοχή δεν φυσάει. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα και είναι δύσκολο να πλησιάσουν πεζοπόρα τμήματα.

Στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφθασαν στη Θάσο 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η μεγάλη μάχη είναι η φωτιά να μην ξεφύγει από τη χαράδρα όπου καίει και κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα, έφτασε στο σημείο μεγάλο κομβόι από πυροσβεστικά οχήματα από την Καβάλα μέσω Κεραμωτής για να ενισχύσουν το έργο της πυρόσβεσης, σύμφωνα με το kavalapost.gr.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει το proininews.gr, η φωτιά έφτασε στην περιοχή Κοίνυρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις