Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άλλαξε χέρια το εγκαταλειμμένο και... παραθαλάσσιο «Alexander Bay», στα Αραχωβίτικα

Φωτ. αρχείου eurokinissi

Φωτ. αρχείου eurokinissi

To ξενοδοχειακό συγκρότημα σε νέα εποχή

Στα «χέρια» της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων «Μπλε Κέδρος» των αδερφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη (γνωστοί από την εταιρεία coco- mat) πέρασε το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Alexander Bay», στην περιοχή των Αραχωβιτίκων της Πάτρας. Πρόκειται για ακίνητο που μέχρι πρότινος ανήκε σε εταιρεία του πατρινού επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αντζουλάτου ενώ η απόκτησή του από τους νέους ιδιοκτήτες έγινε έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ, σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο ενώ βρίσκεται εντός του οικισμού Αραχωβιτίκων του Δήμου Ρίου και είναι συνολικής επιφάνειας 21.625 τ.μ. με κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 5.373 τμ και  λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται, για εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ημιτελή κτίρια που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 και λειτούργησε για μια περίοδο λίγων χρόνων.

Να σημειώσουμε ότι κάποτε στο παρελθόν ήταν μία από τις σημαντικότερες τουριστικές μονάδες, αλλά κάποια στιγμή έκλεισε και εγκαταλείφθηκε. Αποκτήθηκε από τον πατρινό επιχειρηματία Κώστα Αντζουλάτο με σκοπό να επαναλειτουργήσει, αλλά τα σχέδια δεν προχώρησαν και το ακίνητο κατασχέθηκε ενώ ο χώρος σήμερα θυμίζει ζούγκλα.

Η εταιρεία «Μπλε κέρδος» έκανε γνωστή την απόκτηση του ξενοδοχείου στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ανακοίνωσή της, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικαστικών ενεργειών για την απόκτηση του παραπάνω ακινήτου. Πάντως σύμφωνα με την πλευρά του  πρώην ιδιοκτήτη Κώστα Αντζουλάτου, ο πλειστηριασμός, όπως υποστηρίζει, είναι άκυρος γιατί πάσχει από νομικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό, θα γίνει προσφυγή και αίτηση ανακοπής, όπως προβλέπει ο νόμος εντός διαστήματος έξι μηνών από την κατακύρωση.

 Ποια είναι η εταιρεία «Μπλε κέρδος»

Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία «Μπλε Κέδρος» των αδερφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη, μπήκε πρόσφατα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διαθέτει επιπλέον ένα χαρτοφυλάκιο 34 ακινήτων, αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Ευμορφίδη ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα το 1989 με την Coco-Mat. Το 2014 πραγματοποιήθηκε απόσχιση του κτηματικού κλάδου της, και δημιουργήθηκε η «Μπλε Κέδρος», μια αμιγώς κτηματική εταιρεία real estate, η οποία το 2017 αδειοδοτήθηκε ως ΑΕΕΑΠ, που εισήχθη τον Ιούνιο στο Χρηματιστήτιο.

Επί του παρόντος η δομή του χαρτοφυλακίου της, κατανέμεται σε 10 ακίνητα εμπορικής χρήσης (καταστήματα) με ενοικιαστή την Coco-Mat, 2 γραφεία, 2 βιομηχανικά κτίρια, 3 οικιστικά ακίνητα, 100 στρέμματα οικοπέδων προς ανάπτυξη και 6 ξενοδοχεία με την φίρμα Coco-Mat.

Το ακριβότερο και μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο Coco-Mat της οδού Φαλήρου με τιμή αποτίμησης 25 εκατ. ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί το Coco-Mat Hotel Athens με αξία αποτίμησης 14 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο Κολωνάκι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις