Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγώνη: Τα νησιά είναι στο «κόκκινο», το «λάθος» της Ελλάδας στην καταμέτρηση νεκρών

Παγώνη: Τα νησιά είναι στο «κόκκινο», το...

Δείτε το βίντεο

«Τα νησιά είναι στο κόκκινο. (...) Είναι αρκετά αυξημένο το ιικοό φορτίο, γυρίζουν και μεταδίδουν και στις οικογένειές τους. Στους μεγαλύτερους» επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.Καλό θα ήταν, σύμφωνα με την ίδια, πριν φύγουν και πριν επιστρέψουν από τις διακοπές τους οι πολίτες να κάνουν ένα τεστ. 

Σημείωσε πως αυτή την περίοδο κυριαρχεί στη χώρα η Όμικρον 5, η οποία «είναι πολύ μεταδοτική, αλλά όχι θανατηφόρα».

Ωστόσο, ανέφερε πως «έχουμε πάνω από 50 νεκρά άτομα τη μέρα». Τα νούμερα αυτά, όπως είπε η κα Παγώνη, «δικαιολογούνται λόγω του αριθμού των κρουσμάτων και των ηλικιών» των θανόντων, οι οποίοι είναι και με «πολλά υποκείμενα νοσήματα». 

«Χρειάζεται προσοχή» τόνισε, αλλά και μία καμπάνια από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά τις διακοπές όσον αφορά στη σημασία του εμβολιασμού κατά της Covid. 

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα «λάθος» που κάνει η Ελλάδα όσον αφορά στην καταμέτρηση των νεκρών. Όπως είπε, όταν κάποιος ασθενής μπαίνει στο νοσοκομείο για κάποιο άλλο νόσημα και εκεί βρίσκεται θετικός στην Covid, σε περίπτωση θανάτου καταγράφεται ως θάνατος από κορωνοϊό. 

«Όποιος μπαίνει για οποιοδήποτε νόσημα και βγαίνει θετικός, η αιτία θανάτου είναι Covid. Αυτό δεν γίνεται στο εξωτερικό. (...) Είναι λάθος από την αρχή» κατέληξε. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις