Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βενζινοπώλες: Το 30% των καυσίμων που διακινούνται είναι λαθραία ή νοθευμένα

Βενζινοπώλες: Το 30% των καυσίμων που δι...

Τι συμβαίνει

Τέλος στην παραβατικότητα με τα λαθραία και νοθευμένα καύσιμα, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και διάλογο με την πολιτεία για τα προβλήματα του κλάδου τους ζητάει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) και η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝ.ΒΕ.Θ.).

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΕΘ, ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.Ε.Κ. και της ΕΝ.ΒΕ.Θ., Θέμης Κιουρτζής, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Π.Ε.Κ., Γιάννης Μαυράκης και ο αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Ε.Κ., Χρήστος Σταυράκης ζήτησαν νομιμότητα στην αγορά.

"Καταδολίευση του συστήματος εισροών-εκροών"
Μάλιστα, οι ίδιοι κατήγγειλαν καταδολίευση του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών – εκροών από όπου ελέγχεται κάθε παράνομη δραστηριότητα. Πρότειναν να δημιουργηθεί ένα σύστημα από το κράτος, το οποίο θα ελέγχεται από το κράτος, ένα σύστημα που θα είναι αντίστοιχο με το myDATA. Σύμφωνα με τον κ. Σταυράκη, υπάρχουν 35 διαφορετικά συστήματα, τα οποία χειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ο κ. Μαυράκης επισήμανε ότι τα στοιχεία σχετικά με την διακίνηση καυσίμων είναι πλασματικά.

«Δεν έχουμε βγάλει την παραβατικότητα προς τα έξω όπως θα έπρεπε. Η παραβατικότητα είναι το λαθραίο, το νοθευμένο και η ηλεκτρονική κλοπή στις αντλίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κιουρτζής, ο οποίος έκανε λόγο για εγκληματικές επιθέσεις, που δέχτηκαν οι εκπρόσωποι του κλάδου. «Το κύκλωμα είναι μεγάλο και έχουν εισχωρήσει παραβατικοί στο κλάδο. Η πολιτεία δεν κάνει το καθήκον της. Αργεί να εφαρμόσει τους νόμους», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι 3.000 πρατηριούχοι έχασαν τα πρατήρια τους τα τελευταία χρόνια.

30% των καυσίμων που διακινούνται είναι λαθραία ή νοθευμένα - 6-7% τα πρατήρια με παραβατικό καύσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΕΘ, το 30 % των λίτρων που διακινούνται από ένα ποσοστό 6-7% των πρατηρίων είναι λαθραία ή νοθευμένα.

«Περισσότερα από 700 εκατομμύρια στοιχίζει στο κράτος το χρόνο η παραβατικότητα», επισήμανε ο κ. Κιουρτζής.

Κάρτα πολίτη
Σύμφωνα με το Thestival, οι βενζινοπώλες προτείνουν να εφαρμοστεί ειδικό φορολογικό καθεστώς ή αλλιώς η κάρτα πολίτη δοκιμαστικά σε παραμεθόριες περιοχές. Η πρόταση έγινε, όπως σημείωσε ο κ. Κιουρτζής στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο δεν προχώρησε.

Ζορπίδης: Πρέπει να πάω στη Σλοβακία για φθηνότερο πετρέλαιο;
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης αναφέρθηκε από την πλευρά του στο γεγονός ότι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλες χώρες προκειμένου να προμηθεύονται καύσιμα σε χαμηλότερη τιμή. «Εγώ με τα πούλμαν πρέπει να πάω στη Σλοβακία για να πάρω πετρέλαιο το οποίο κοστίζει σε μένα 1,50; Ενώ εδώ κοστίζει 2», αναρωτήθηκε ο κ. Ζορπίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις