Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρετανία: Νέα μεγάλη απεργία στους σιδηροδρόμους

Βρετανία: Νέα μεγάλη απεργία στους σιδηροδρόμους

Με αιτήματα για μισθούς και θέσεις απασχόλησης

Σχεδόν 40.000 σιδηροδρομικοί έχουν προχωρήσει σε απεργία σήμερα στην Βρετανία με αιτήματα για μισθούς και θέσεις απασχόλησης, έναν μήνα μετά την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση του τομέα σε 30 χρόνια, εν μέσω της κρίσης της αγοραστικής δύναμης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καθώς δεν πέτυχε την ικανοποίηση των αιτημάτων των σιδηροδρομικών υπαλλήλων μετά την τριήμερη ιστορική απεργία στα τέλη του Ιουνίου, το συνδικάτο RMT κήρυξε νέα 24ωρη απεργία στη Βρετανία με την ελπίδα της αύξησης των μισθών απέναντι στον πληθωρισμό που καλπάζει στην χώρα και είναι πιθανόν να ξεπεράσει το 11% μέχρι το τέλος του έτους.

Με το καυτό θέμα θα κληθεί να ασχοληθεί ο διάδοχος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε στις 7 Ιουλίου έπειτα από σειρά σκανδάλων και ψευδών.

Εξαιτίας της απεργίας, ένα στα πέντε τρένα περίπου βρίσκονται σε κυκλοφορία σήμερα στο ήμισυ του δικτύου και σε ορισμένες περιοχές δεν θα υπάρξει κανένα τρένο για την σημερινή ημέρα.

Η απεργία επηρεάζει επίσης την κυκλοφορία των τρένων της Eurostar προκαλώντας ακυρώσεις δρομολογίων και αλλαγή ωραρίων.

Τα συνδικάτα προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις και για τις 18 και 20 Αυγούστου, καθώς και απεργία στο μετρό του Λονδίνου στις 19 Αυγούστου.

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς κατήγγειλε τα συνδικάτα κατηγορώντας τα για κήρυξη απεργιών εις βάρος του επιβατικού κοινού.

«Πρέπει να λάβουμε περισσότερα μέτρα για να εμποδίσουμε τα επιθετικά συνδικάτα της άκρας αριστεράς να διαταράσσουν την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων», δήλωσε ο υπουργός στο SkyNews.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις