Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΕΚΠΑ αφαίρεσε από τον Πούτιν τον τίτλο του επιτίμου διδάκτορα

Το ΕΚΠΑ αφαίρεσε από τον Πούτιν τον τίτλ...

Η αναγόρευση είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2001, κατά την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι  διαδικασίες για να αφαιρεθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας έγινε επίτιμος διδάκτωρ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών επί πρυτανείας του κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη.

Για το θέμα σε αν;aρτησή του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει: 

Με απόφαση της Συγκλητου του ΕΚΠΑ αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στον Βλ. Πούτιν. Ολοκληρώθηκε έτσι ο κύκλος μιας προσπάθειας που ξεκινήσαμε τον Μάρτιο του 2022, λίγες μέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, για την ανάκληση της επιτιμοποιησης του από τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Το αίτημα το στήριξαν πολλές εκατοντάδες πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Προηγήθηκε η ανάκληση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη συνέχεια ήρθε κι αυτή του ΕΚΠΑ. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και τη μεγάλη χαρά γιατί πολλές και πολλοί μαζί κάναμε κάτι που δικαιώνει την ακαδημαϊκή ταυτότητα μας, την κοινή πολιτική αντιληψη μας για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό μπορούμε να μοιραζόμαστε ανεπιτήδευτα, με υπερηφάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ομόφωνη απόφασή της, αφαίρεσε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, ο οποίος είχε απονεμηθεί σε ειδική τελετή το 2018. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα στην Καλαμάτα, είχε αναγορεύσει τον Πούτιν ως επίτιμο διδάκτορα στις 22 Φεβρουαρίου του 2018.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις